İlk Cupra Born Zwickau'da Üretim Hattından Çıktı

Ototeknikveri     28 Eylül 2021 11:21

Cupra'nın ilk elektrikli modeli olan Born'un ilk örneği önceki gün Almanya'nın Zwickau kentinde üretim hattından çıktı.

İlk Cupra Born Zwickau'da Üretim Hattından Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen ID.3'ü temel alan Born (adını Barselona'daki havalı bir mahalle olan El Born'dan almış), bu aracın küresel satışlarının yüzde 20'sini oluşturmasını uman marka için yeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor.



Cupra, VW ID.3 ve ID.4'ün yanı sıra Audi Q4 e-tron (standart ve sportback) ile birlikte Almanya'nın Zwickau kentinde inşa edilen Born'u daha sonra İspanya'daki Martorell fabrikasında üretmeyi planlıyor. Bu fabrika 2025'te elektrikli otomobillere hazır olacak ve İspanyol marka, üretimi izlemek ve deneyim toplamak için kendi personelini Zwickau'ya gönderdi.



Cupra CEO'su Wayne Griffiths, “Avrupa'nın en büyük elektrikli araç fabrikasında ilk %100 elektrikli modelimizi üretmek, Martorell'de 2025'ten itibaren elektrikli araçlar üretmeye çalışırken değerli bilgiler sağlayacaktır. Hedefimiz, farklı Grup markaları için İspanya'da yılda 500.000'den fazla elektrikli kentsel araç üretmektir." dedi.



Cupra, 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli modellere sahip bir şirket olmayı umuyor, bu nedenle fabrikalarını Born (ve takip edecek diğer araçlar) için hazırlamak çok önemli olacak.



Volkswagen Saksonya Yönetim Kurulu Başkanı ve Martorell fabrikasının eski yöneticisi Stefan Loth, modelle ilgili “Elektrikli araç üretiminde deneyimli bir ekibimiz var ve Born, bu fabrikada üretilecek MEB platformuna dayalı beşinci model oluyor. Ayrıca bu araç, net CO²-nötr konsepti altında yenilenebilir enerjiler kullanılarak üretilecek." diye konuştu.



Müşteriler, WLTP döngüsünde 340 km menzil sunan, 148 hp (150 PS/110 kW) güç çıkışı ve 45 kWh pile sahip temel Cupra Born'u tercih edebilir. Lansmanda mevcut olan en yüksek güçlü versiyon, 418 km menzil ve 228 hp (231 PS/170 kW) güç çıkışına sahip olacak.



Model, arabayı bir abonelik modeliyle kullanma seçeneğiyle Kasım ayında satışa çıkacak. Dileyenler, 30 Eylül Perşembe günü başlayacak olan Automobile Barcelona 2021 fuarında modeli canlı olarak görme fırsatına sahip olacaklar.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo