2025 Audi A8 e-tron: Tasarımı, Performansı ve Teknolojisi Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ototeknikveri     03 Ekim 2021 12:06

2021 Münih Uluslararası Otomobil Fuarı, pandemi ile dolu bir çağda büyük fuarların var olabileceğinin canlı kanıtı. Fuar (IAA Mobility 2021), elektrifikasyon ve alternatif mobilite çözümlerini vurgulayan Avrupa'nın önde gelen etkinliği olarak Frankfurt'un yerini alıyor.

2025 Audi A8 e-tron: Tasarımı, Performansı ve Teknolojisi Hakkında Bildiğimiz Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Göze çarpan bir özellik, otomobil üreticisinin gelecekteki tasarım yönünü önizleyen 'Sphere' şov otomobilleri üçlüsünün en sonuncusu olan Audi'nin Grandsphere konseptiydi. Audi, bunun tamamen elektrikli bir A8'e dönüşeceğini güçlü bir şekilde ima etti, bu yüzden bunu göz önünde bulundurarak, üretim versiyonunun nasıl görünebileceğini ve bugüne kadar bildiğimiz her şeyi detaylandırmayı düşündük.

Çarpıcı Bir Duruş

Mercedes-Benz ve BMW'nin rakipleriyle karşılaştırıldığında, mevcut A8, oldukça ölçülü olmasına rağmen, estetik yönünden biraz bunaltıcı olarak kabul edilebilir. Tasarım çalışması, Grandsphere konseptinin unsurlarını cesur, pratik bir pakete dahil ederek bunu düzeltmeyi amaçlıyor.

Audi'nin "tek çerçeveli" ızgarası, tekerleklere doğru süzülen krom vurgularla tamamen yeniden tasarlandı. Alçak bir kaput ve ince farlar R8 supercar'ın ipuçlarını yansıtırken, taraklı kapılar ve üst kemer çizgisi zarif estetiğe katkıda bulunuyor. Tekne kuyruklu Grandsphere kadar dramatik olmasa da, fastback arka uçta OLED arka lambalar ve yontulmuş arka payandalara sahip yüzer bir tavan çizgisi var.


Grandsphere Concept, 5.350 mm uzunluğunda ve 2.000 mm genişliğinde, 3.190 mm aks mesafesi ile uzun aks mesafeli A8'den bile daha büyük.

Birinci Sınıf Seyahat

Audi'nin iç mekanları tartışmasız sektördeki en iyiler arasında ve Grandsphere konsepti de bir istisna değil. Gösteri arabası, yansıtılan ekranlar ve harekete dayalı kontrollerle teknolojik hünerini sergiledi. Neyse ki Ingolstadt'lı otomobil üreticisi, dokunsal benzeri bir deneyimi tercih edenler için gelecekteki modellerin fiziksel kontrolleri elinde tutacağı konusunda bize güvence verdi.

e-tron GT'nin kabininin zarif bir yorumunu üstlenen bir sonraki A8, iyileştirilmiş yolcu alanı, lüks ve sürdürülebilir malzemeler sunacak. Artırılmış gerçeklik özellikli baş üstü ekranı, dijital hizmetler, yeni nesil Audi Sanal Kokpit ve dinamik ortam aydınlatması gibi özellikler bekleniyor. En üst düzeyde konfor için, e-tron'un model döngüsünün ikinci bölümünde Seviye 3 ve 4 otonom kendi kendine sürüş sistemleri de görünebilir.

Audi, Granshpere konseptini “kara yolları için özel jet” olarak tanımlıyor.

Üstün Performans

Volkswagen Grubu'nun Premium Platform Electric (PPE) mimarisi tarafından desteklenen A8 e-tron, modüler temellerini yakında çıkacak olan Porsche Macan EV ve Audi A6 e-tron ile paylaşıyor. 800 voltluk sistem, şarjlar arasında yaklaşık 750 kilometre menzil sağlayan 120 kWh pil paketi kullanıyor. 270 kW'a kadar DC hızlı şarj, 10 dakika içinde ek 300 km sağlarken, yüzde 5 ila 80 şarj sadece 25 dakika sürüyor.

Audi'nin Quattro dört tekerlekten çekiş felsefesine bağlı kalan A8 e-tron, en üst düzeyde tork yönlendirmeli tutuş için ön ve arka akslarda elektrik motorlarına sahip olacak. Grandsphere konsepti, 4 saniyenin altında sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek ve toplam 530 kW (700 hp / 710 PS) güç çıkışına, 960 Nm torka sahip.
 

Hızlı Rakipler

Audi'nin amiral gemisi elektrikli otomobili, hiper ekranlı Mercedes-Benz EQS, Tesla Model S, Lucid Air ve BMW'nin yakında çıkacak olan i7'si ile rekabet edecek. Muhtemelen Horch adını taşıyan Maybach'a rakip bir amiral gemisi de dahil olmak üzere çeşitli versiyonlar sunulacak.

Mevcut A8, önümüzdeki aylarda tanıtılacak hafif bir makyajın ardından birkaç yıl daha bizimle olacağından, 2024'ün sonlarına veya 2025'e kadar resmi bir açıklama beklenmiyor.

Not: Bu makale, elde edilen bilgilerin yanı sıra Audi Grandsphere Concept'e dayalı bağımsız çizimler içermektedir. Çizimler, CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes tarafından yapılmıştır ve Audi ile ilgili değildir veya Audi tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo