2022 Toyota Aygo Güney Avrupa'da Testlerde Görüntülendi

Ototeknikveri     03 Ekim 2021 04:36

Yeni çıkacak 2022 Toyota Aygo, Güney Avrupa'da test edilirken görüntülendi. Toyota'nın küçük şehir otomobilinin yıl sonuna doğru üretime gireceği ve halihazırda piyasaya sürülen Yaris'e eşlik edeceği söyleniyor.

2022 Toyota Aygo Güney Avrupa'da Testlerde Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Prototip, bu yılın başlarında gösterilen Aygo X Prologue Concept ile önemli oranda benzerlik taşımaya devam ediyor. Bir şehir otomobili ile küçük crossover arasındaki çizgiye ayak uyduran kamuflajlı test otomobili, konsept kadar olmasa da yer ile arasında oldukça fazla açıklığa sahip görünüyor. Diğer benzerlikler arasında dört köşeye de itilen tekerlek yerleşimi ve arka cam ve kapak tasarımları yer alıyor.



Test arabası, casus fotoğrafçıların Mart ayındaki testler sırasında küçük Toyota'yı ilk yakaladığında da görülen kumaş bir çatıya sahip gibi görünüyor. Kumaş tavanın kendisi, orijinal Mini Open Classic'in anılarını çağrıştıracak şekilde, kabinin içine kadar uzanıyor.



Aygo'nun önceki nesilleri Peugeot 108 ve Citroen C1 şehir arabalarının yanında inşa edildi, ancak Stellantis o zamandan beri modellerini değiştirmeme kararı aldı. Bu, Toyota'nın yeni nesil Aygo'yu kendi başına inşa edeceği ve bunun yerine Toyota Yaris'in uyarlanmış bir platformunu kullanacağı anlamına geliyor.



Otomobil üreticilerinin çoğunluğu tarafından oluşturulan trende ayak uyduran Toyota, elektrikli otomobillere yaklaşımı konusunda temkinliydi. Bu nedenle Aygo'nun bir elektrikli versiyon ile piyasaya sürülmesini beklemeyin. Bunun yerine, yeni Aygo'nun fiyatları uygun tutmak için sadece benzinli motor seçenekleriyle sunulmasını beklerken, en son Yaris'te olduğu gibi kendi kendini şarj eden bir hibrit, serinin en üst modeli olarak seriye katılabilir.



2022 Toyota Aygo muhtemelen 2022'nin ilk yarısında tanıtılacak. Belçika'da tasarlanacak otomobilin üretimi ise Çek Cumhuriyeti'nde başlayacak.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo