Yeni Honda Civic Type R Büyük Arka Kanat ve Üçlü Egzoz Borularını Gösterdi

Ototeknikveri     04 Ekim 2021 07:06

Honda, kompakt hatchback serisinin performans amiral gemisi olarak gelecek yıl tanıtılacak olan Civic Type R için resmi bir teaser yayınladı. Japon üreticinin elektrifikasyon taahhüdünde bulunmasından bu yana Type R'nin Honda'nın Avrupa'da satılan son saf yanmalı motorlu modeli olduğu söyleniyor.

Yeni Honda Civic Type R Büyük Arka Kanat ve Üçlü Egzoz Borularını Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Teaser, daha küçük Civic versiyonlarına kıyasla yeniden tasarlanan aero bileşenlerini gösteren, kamufle edilmiş bir prototipin iki resmini içeriyor. Agresif olmasına rağmen Type R, sportifliğe daha ince bir yaklaşımla selefine kıyasla daha temiz görünüyor.



Önde daha büyük bir ızgara ve büyük bir merkezi hava girişi görüyoruz. Ön ve arka çamurluklar, normal Civic hatchback'ten daha geniş görünürken, düşük profilli Michelin lastiklerle kaplanmış geniş çaplı jantlar, kırmızı boyalı kaliperli Brembo frenleri saklıyor. Ayrıca entegre kanatlı yan eşik uzantılarını ve ön tekerleklerin arkasındaki küçük hava çıkışlarını da görüyoruz.



Arkada, sabit arka kanat bagaj kapağına monte edilmiş ve önceki nesle göre daha az abartılı görünüyor. Son olarak, merkezi olarak konumlandırılmış üçlü egzoz borularını içeren belirgin bir difüzör var.



Honda, yeni Civic Type R'nin teknik özellikleri hakkında herhangi bir bilgi açıklamadı, ancak en son haberlere göre, mevcut modelin 306 hp (310 PS / 228 kW) güç çıkışından daha fazla üreten turboşarjlı 2.0 litrelik motorun yükseltilmiş bir versiyonu ile donatılacak. Bu, daha odaklı bir süspansiyon kurulumu ve daha güçlü frenlerle birleştirilecek.



Otomobil üreticisi ayrıca, yapılacak daha fazla geliştirme çalışması olduğu için yeni Type R'nin 2022'de tanıtılacağını da açıkladı. Önceki nesillere bakıldığında, Honda muhtemelen Nürburgring de dahil olmak üzere performans odaklı hatchback modeliyle bazı önden çekişli tur rekorları kırmak isteyecektir.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo