Ford Bronco Sport Eylül Ayında Şaşırtıcı Satış Başarısı Elde Etti

Ototeknikveri     07 Ekim 2021 12:35

Ford Bronco Sport, bugün satışta olan en popüler yeni SUV'lardan biri olduğunu kanıtladı ve Eylül ayı için Escape'i geride bıraktığından, bu başarısı şimdi daha da sağlamlaştı.

Ford Bronco Sport Eylül Ayında Şaşırtıcı Satış Başarısı Elde Etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Resmi satış verileri, Ford'un Bronco Sport modelinin Escape'in 11.462 adet satışına kıyasla 11.686 adet sattığını gösteriyor. Bu rakamlar o kadar da farklı olmayabilir, ancak Escape'in 21 yıldır piyasada olan iyi bilinen bir araç olduğunu ve Bronco Sport'un satıştaki ilk yılında bunu geçmeyi başardığını hatırlatmak gerek.



Ayrıca Escape satışları geçen yıla göre %31,8 düştü ve bunun en azından kısmen Bronco Sport'un tanıtımından kaynaklanması mümkün. Küçük Bronco aynı zamanda Ford'un en çok satan ikinci SUV'siydi ve sadece 20.092 adet satan Explorer'a yenildi. Gerçek Bronco'ya nasıl fark attığına gelince, model büyük kardeşine kıyasla 3'e 1'den daha fazla sattı, ancak bu muhtemelen Bronco'nun devam eden sayısız tedarik zinciri sorununun bir sonucu.



Bronco Sport'u esasen modaya uygun, sağlam bir görünüme ve küçük bir fiyat farkı karşılığında ek yeteneklere sahip bir Escape olarak görmek mümkün (Escape 25.555 $'dan başlarken Bronco Sport 27.215 $'dan başlıyor), dolayısıyla bunların hiçbiri gerçekten o kadar şaşırtıcı değil. Bronco adını taşımasına rağmen, crossover'ın aslında Escape ve Maverick ile Jeep Wrangler'a rakip tam boy Bronco'dan daha fazla ortak noktası var, yani insanların satın almayı sevdiği crossover'lar gibi bir süsüş sunuyor, hem de ciddi off-road oyuncularıyla benzer bir görünüm ve performansa sahip.



Escape ve Bronco Sport satışları arasındaki paralelliğin çok iyi olduğu göz önüne alındığında, bu eğilimin devam edip etmeyeceği belli değil, bu yüzden öğrenmek için bekleyip görmemiz gerekecek.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo