Lancia Patronu, Delta'nın Elektrikle Yeniden Canlanacağını Doğruladı

Ototeknikveri     07 Ekim 2021 01:18

Lancia, 27 Kasım'da kutlayacağı 115. yıldönümüne hazırlanıyor ve bunun şerefine ikonik Delta modelini yeniden canlandıracak. Lancia'nın CEO'su Luca Napolitano, herkesin Delta'yı geri istediğini itiraf ederek, bunun gelecek planlarından eksik olamayacağını belirtti.

Lancia Patronu, Delta'nın Elektrikle Yeniden Canlanacağını Doğruladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Corriere Della Sera'ya konuşan Luca Napolitano, kompakt modelin dönüşünü doğruladı ve "Geri dönecek ve gerçek bir Delta olacak. Heyecan verici bir araba, ilerleme ve teknolojinin bir manifestosu ve açıkçası elektrikli olacak." dedi.
 

Tamamen elektrikli kompakt hatchback, büyük olasılıkla, Stellantis Group'un C ve D-Segment araçları arasında paylaşılacak olan STLA Medium mimarisini temel alacak. Bu, 700 km'ye kadar menzile izin verebilir. Ayrıca, 168-241 hp (125-180 kW / 170-245 PS) arasında güç çıkışı üreten elektrik motorlarıyla önden çekişli, arkadan çekişli ya da dört çeker kurulumlarına da sahip.
 

Lancia üç nesil Delta üretti, ilki (1979-1994) marka için ikonik bir araç ve rallideki en başarılı isimlerden biriydi. Daha az popüler olan ikinci nesil 1993 ile 1999 arasında satıldı, üçüncü ve son nesil ise 2008 ile 2014 arasında sunuldu.
 

Lancia'nın 2024'te yeni nesil Ypsilon süpermini, ardından 2026'da tamamen elektrikli bir crossover ve gelecek yıl kompakt bir elektrikli hatchback'i içeren yeni ürün planını açıklamasından bu yana Delta'nın elektrikli dönüşü söylentileri ortada dolaşıyor.

Delta'nın ötesinde Luca Napolitano, Ypsilon'un yerine geçecek oyuncuya da değindi. Markanın patronu, Panda'nın ardından bunun İtalya'da en çok satan ikinci otomobil olduğunu ve kadınların daha çok tercih ettiğini söyledi. Ancak, yeni hedef gruplarının kendilerini “modern Avrupalı ??müşteriler” olarak tanımlayan daha yüksek yaş ortalamalı erkekler olacağını belirterek “Şimdi geleceğe farklı bir perspektiften bakma zamanı” diye ekledi.

Napolitano, Lancia'nın geleceğinin, şirketin geçmişte mükemmelleştiği segmentler olan küçük, orta kompakt ve amiral gemisi araçlara odaklanacağını da sözlerine ekledi. Amaç, tasarım ve teknolojide yenilik getirmek, aynı zamanda Lancia'nın tarihine sadık kalmak.

Bayi ağı, büyük Avrupa şehirlerinden başlayarak Alfa Romeo ve DS premium Stellantis markaları ile işbirliği içinde oluşturulacak. Lancia, geleneksel tek marka bayilikler yerine internet üzerinden otomobil satmaya odaklanacak.
 

Not: Lancia Delta'nın bu çizimi, CarScoops için Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından yapılmıştır. Lancia ile ilgili olmayan veya Lancia tarafından onaylanmayan spekülatif bir çizimdir.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo