Volvo, Belçika'nın Gent kentinde C40 Recharge üretimine başladı

Ototeknikveri     07 Ekim 2021 01:30

Volvo Cars bugün en yeni tamamen elektrikli modeli olan C40 Recharge'ın üretimine Belçika'nın Ghent kentindeki üretim tesisinde başladı.

Volvo, Belçika'nın Gent kentinde C40 Recharge üretimine başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

C40 Recharge, Volvo Cars'ın ikinci tam elektrikli otomobili ve önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek bir dizi yeni tamamen elektrikli otomobilin en yenisi. 2030 yılına kadar Volvo Cars, otomobil endüstrisindeki en iddialı elektrifikasyon stratejilerinden biri olan yalnızca tamamen elektrikli otomobilleri satmayı hedefliyor. Ayrıca 2040 yılına kadar iklim nötr bir şirket olmayı hedefliyor.

 

Şirketin en büyük tesislerinden biri olan Ghent tesisi, Volvo Cars'ın tamamen elektrifikasyona yönelik hareketinde bir çığır açıyor. Aynı zamanda şirketin ödüllü kompakt SUV modelinin tamamen elektrikli versiyonu ve Volvo Cars'ın ilk tamamen elektrikli modeli olan XC40 Recharge'ı da üretiyor.

 

Volvo Cars, Ghent tesisindeki elektrikli otomobil kapasitesini önemli ölçüde artırarak yılda 135.000 otomobile çıkarıyor ve şimdiden 2022'de tesisin üretim hacminin yarısından fazlasının tamamen elektrikli otomobillerden oluşmasını bekliyor.

 

Volvo Cars endüstriyel operasyonlar ve kaliteden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Javier Varela, “C40 Recharge, geleceğimizi temsil eden bir otomobil. Üretim operasyonlarımız ve tedarikçilerimizle yakın işbirliğimiz, elektrifikasyon ve iklim nötrlüğü açısından gelecekteki hedeflerimize ulaşmamızda kilit rol oynuyor. Ghent fabrikamız tamamen elektrikli bir geleceğe hazır ve önümüzdeki yıllarda küresel endüstriyel ağımızın önemli bir parçası olacak.” dedi.

 

C40 Recharge, Volvo Cars'ın sıfır emisyonlu bir geleceğe yönelik isteklerinin en son tezahürü. Şirket, önümüzdeki yıllarda birkaç ek elektrikli model daha piyasaya sürecek ve 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale gelmeden önce, küresel satış hacminin yüzde 50'sinin 2025 yılına kadar tamamen elektrikli otomobillerden oluşmasını hedefliyor.

 

Şirketin yeni ticari stratejisi için bir dönüm noktası olan C40 Recharge, dünya çapında belirli pazarlarda volvocars.com üzerinden çevrimiçi olarak mevcut. Müşteriler evlerinin rahatlığında veya perakendecileriyle birlikte online sipariş verebiliyorlar.

 

Müşteriler yeni bir C40 Recharge aldıklarında, servis, garanti, yol yardımı ve varsa sigorta ve evde şarj seçenekleri gibi öğeleri içeren uygun bir bakım teklifiyle birlikte geliyor.

 

C40 Recharge, bir SUV'un avantajlarını sunuyor, ancak daha alçak ve daha şık bir tasarıma sahip. C40 Recharge'ın arkası, alt tavan çizgisine uygun çarpıcı bir arka uç tasarımına sahipken, yeni ön tasarım elektrikli Volvo'lar için yeni bir yüz sunuyor ve en son piksel teknolojisine sahip farları içeriyor.

 

İçeride, C40 Recharge, müşterilere çoğu Volvo sürücüsünün tercih ettiği yüksek oturma pozisyonunu sunarken, modele özgü renk ve dekor seçenekleriyle sunuluyor. Aynı zamanda tamamen deri içermeyen ilk Volvo modeli.

 

XC40 Recharge gibi, C40 Recharge da Google ile ortaklaşa geliştirilen ve Android işletim sistemine dayanan piyasadaki en iyi bilgi-eğlence sistemlerinden biriyle birlikte geliyor. Tüketicilere Google Asistan, Google Haritalar ve Google Play gibi yerleşik Google uygulamaları ve hizmetleri sunuyor.

 

Sınırsız veri, üstün bağlantı sağlıyor ve C40 Recharge, kablosuz olarak yazılım güncellemelerini almak için tasarlanmış. Bu, fabrikadan çıktıktan sonra zamanla gelişmeye devam edeceği anlamına geliyor.

 

Tahrik, yaklaşık 40 dakikada yüzde 10-80'e kadar hızlı şarj edilebilen 78 kWh'lik bir pille çalışan, biri önde diğeri arka aksta olmak üzere ikiz elektrikli motorlardan oluşuyor. Bu sistem yaklaşık 420 km'lik bir menzil sunuyor.

Son Güncelleme : 07 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo