Alfa Romeo, 2026'ya Kadar Her Yıl Yeni Bir Model Piyasaya Sürecek

Ototeknikveri     09 Ekim 2021 01:52

Alfa Romeo'nun CEO'su Jean-Philippe Imparato Çarşamba günü yaptığı açıklamada, markanın 2022'de Tonale küçük crossover konseptinin üretim versiyonundan başlayarak 2026'ya kadar yılda bir yeni araç piyasaya süreceğini söyledi.

Alfa Romeo, 2026'ya Kadar Her Yıl Yeni Bir Model Piyasaya Sürecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CEO Reuters'e verdiği demeçte, başlangıçta bu yılın sonunda piyasaya sürülmesi beklenen Tonale'nin Mart ayında sunulacağını söyledi. Küçük SUV'nin, Imparato'nun plug-in hibritin performansından hoşnutsuzluğunun bir sonucu olarak arka plana itildiği bildirildi.
 

Stellantis markası dört yıllık atılımını bir elektrikli otomobil ile sürdüreceğinden, bu büyük önem taşıyor. Ayrıca CEO'ya göre, 2027'den itibaren tüm yeni Alfa Romeolar elektrikli olacak.
 

Imparato daha önce Alfa Romeo'nun iş modelini geliştirmek zorunda kalacağını ve bunun da ürün grubuna iki yeni crossover eklemek anlamına geleceğini söylemişti. Buna Jeep Compass ile ilgili Tonale ve bundan sonra diziye katılacağı söylenen daha küçük bir crossover da dahil.
 

Marka ayrıca Amerikan pazarındaki yerini genişletmeye odaklanacağını söyledi. Her iki crossover'ın da ABD'de satılmak üzere Stelvio'ya katılıp katılmayacağı henüz belli değil, ancak pazarın büyük araçlarla ilgili beklentileri, daha küçük crossover'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde satış yapmasının pek mümkün olmadığını gösteriyor. Piyasa için ne planlandığı bu noktada belirsizliğini koruyor.

Marka, teknolojiye değil, sürüş keyfine odaklanacak. Imparato kısa süre önce "etrafında araba olan bir iPad" satmak istemediğini söyledi.
 

Alfa Romeo ayrıca, markanın şu anda ABD'de sattığı tek otomobil olan Giulia ve Stelvio'nun temelini oluşturan Giorgio platformunu terk etmeye hazırlanıyor. Bunun yerini Maserati ile paylaşacağı STLA-büyük mimari alacak.

Son Güncelleme : 09 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo