Subaru'nun Yeni Nesil Forester'ının Toyota'nın Hibrit Teknolojisi ile 2023'te Geldiği Bildirildi

Ototeknikveri     10 Ekim 2021 06:04

Subaru Forester makyajlanmış olabilir ancak yeni nesil model de şimdiden geliştirme aşamasında. Subaru'nun SUV modelinin bir sonraki neslinin Toyota'nın hibrit teknolojisiyle donatılacağı ve 2023'ten sonra piyasaya sürüleceği söyleniyor.

Subaru'nun Yeni Nesil Forester'ının Toyota'nın Hibrit Teknolojisi ile 2023'te Geldiği Bildirildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kardeş modeller olarak ortaklaşa geliştirilen Toyota GR86 / Subaru BRZ spor otomobilleri ve Toyota bZ4x / Subaru Solterra elektrikli SUV'lerin aksine, bir sonraki Subaru Forester'ın yeniden yapılandırılmış bir Toyota RAV4 olması beklenmiyor.



Bunun yerine, Japon Mag-X'in bir raporuna göre, şu anda Subaru'nun tüm yelpazesini destekleyen Subaru Global Platform'un revize edilmiş bir versiyonuna dayanacak ve büyük olasılıkla evrimsel bir stile sahip olacak.



Off-road odaklı 2022 Subaru Forester Wilderness Toyota'nın parça deposundan yararlanan Subaru, iddiaya göre Forester'ı tam bir hibrit sistemle donatacak. Hibrit güç aktarma sisteminin Atkinson döngüsüne dayalı olarak iki elektrik motorunu ve bir benzinli motoru birleştireceği öne sürülüyor.



Tipik bir şekilde, bir sonraki Forester, off-road kimlik bilgilerini unutmadan kalıcı dört tekerlekten çekiş ile sunulacak. Aynı zamanda, daha büyük bir pil ve hibrit güç aktarma sisteminin geliştirilmiş verimliliği, mevcut nesle kıyasla önemli ölçüde daha düşük emisyon ve yakıt tüketimi değerlerine olanak tanıyacak.
 

Beşinci nesil Subaru Forester 2018'de görücüye çıktı ve 2021'de yeniden tasarlanmış bir yüz, yeni döşeme seçenekleri, daha rafine bir sürüş ve daha iyi güvenlik ekipmanlarından yararlanan bir makyaj aldı.



Japonya ve Avrupa'da SUV, 148 hp (110 kW / 150 PS) üreten hafif hibrit 2.0 litrelik e-Boxer motorla sunuluyor, ancak ABD'deki müşteriler 182 hp (184 PS / 135 kW) 2.5 litrelik boxer motora sahip oluyor. Japon alıcılar ayrıca 174 hp (130 kW / 177 PS) üreten turboşarjlı 1.8 litrelik motor seçeneğine de sahip oluyor.

Son Güncelleme : 10 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo