2022 Kia Forte, Yeni Stil ve Daha Fazla Teknolojiyle Kuzey Amerika İçin Tanıtıldı

Ototeknikveri     12 Ekim 2021 12:36

Kore'ye özel K3'ün yakın zamanda makyajlanmasının ardından Kia, bir dizi stil ve teknolojik güncelleme içeren, Kuzey Amerika için 2022 Kia Forte'yi duyurdu.

2022 Kia Forte, Yeni Stil ve Daha Fazla Teknolojiyle Kuzey Amerika İçin Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2022 Kia Forte, isteğe bağlı Teknoloji (LXS, GT-Line, GT) ve Sport Premium (GT-Line) paketleri ile FE, LXS, GT-Line ve GT olmak üzere dört donanım seviyesinde mevcut.



Dünyanın dört bir yanındaki farklı pazarlarda Forte, Cerato veya K3 olarak bilinen kompakt sedan, 2018'den bu yana üçüncü neslinde ve şimdi orta yaş makyajı yapıyor.



Kia bize henüz Kuzey Amerika 2022 Forte'nin arka tarafını göstermedi, ancak resimdeki 2022 K3'e çok benzemesi bekleniyor.



Dış tasarım açısından, basın açıklamasına 2022 Kia Forte GT'nin sadece ön ucunu gösteren tek bir resim eşlik etti. Yeniden tasarlanan yüz, şimdi daha ince kaplan burunlu ızgarayla birleşen yeni uzun LED farların yanı sıra şık hava girişleri ve ek LED'lere sahip daha şekillendirilmiş bir tampon içeriyor.



Aracın profili öncekiyle aynı görünüyor, ancak arka kısımda büyük olasılıkla biraz revize edilmiş bir tampon, GT ve GT-Line için yeni LED arka lamba grafikleri, güncellenmiş bir KIA logosu ve tıpkı Kore versiyonunda olduğu gibi bir bagaj kapağı spoyleri bulunacak. Kia ayrıca LX ve GT-Line versiyonları için yeni 16 inç ve 17 inç alaşım jant tasarımlarını duyurdu.



Kore'ye özel Kia K3'ün iç kısmı, GT-Line ve GT modellerinde standart olan 10.25 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı da dahil olmak üzere Kuzey Amerika güncellemelerinin ön izlemesini yaptı.



2022 Forte ayrıca navigasyonlu yeni bir 10,25 inç merkezi dokunmatik ekran (GT ve GT-Line) veya kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısını destekleyen 8 inç dokunmatik ekran (FE, LXS) alıyor. Gösterge panelindeki standart 4,2 inç ekran, Kuzey Amerika'nın Kore'ye özel 10,25 inç dijital gösterge panelini almadığı anlamına geliyor.



Diğer değişiklikler arasında otomatik tutma özelliğine sahip elektronik park freni, isteğe bağlı arka USB şarj cihazı, SynTex sentetik deri döşeme ve uzaktan çalıştırma sunan Akıllı Anahtar yer alıyor. Güvenlik donanımı artık Otoyol Sürüş Yardımı, Navigasyon Tabanlı Akıllı Hız Kontrolü ve Güvenli Çıkış Uyarısı dahil olmak üzere 15 adede kadar mevcut sistemle birlikte altı standart ADAS'ı içeriyor.



2022 Kia Forte, selefi gibi iki motorla sunuluyor. FE, LXS ve GT-Line modelleri, 147 hp (109 kW / 149 PS) güç çıkışı ve 178 Nm tork üreten doğal emişli 2.0 litre MPI dört silindirli motorla donatılmış. Güç, Akıllı Sürekli Değişken Şanzıman (IVT) aracılığıyla ön aksa iletiliyor.



Daha güçlü GT versiyonu, 201 hp (150 kW / 203 PS) güç çıkışı ve 264 Nm tork üreten turboşarjlı 1.6 litrelik GDI dört silindirli motorla donatılmış. Bu durumda, alıcılar standart yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman veya altı vitesli manuel arasında seçim yapabiliyor. GT ayrıca çok bağlantılı arka aks, çift egzoz boruları ve daha güçlü frenler ile sportif bir süspansiyon kurulumuna sahip.



2022 Kia Forte, Meksika'nın Monterrey kentinde üretilecek. Kia, önceki modele yakın olması beklenen fiyatlandırmayı henüz açıklamadı. Kia sadece 2022 MY için Forte sedanı duyurduğundan Forte 5 hatchback'in kaderi hakkında hiçbir bilgimiz yok.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo