Yeni Skoda Slavia, Hindistan İçin Geliyor

Ototeknikveri     12 Ekim 2021 12:44

Skoda, Hindistan pazarı için tasarlanan yeni bütçe odaklı sedan için Slavia ismini duyurdu. Kushaq SUV'dan sonra 'Hindistan 2.0 projesinin' ikinci üretim modeli olan modelin bu kış piyasaya çıkması planlanıyor. Yeni modelin Skoda'nın sedan serisindeki Octavia ve Superb modellerinin altında yer alan, Hindistan'a özgü Rapid'in yerini alması bekleniyor.

Yeni Skoda Slavia, Hindistan İçin Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Slavia adı, Skoda'nın kurucuları Václav Laurin ve Václav Klement tarafından 1896'da üretilen ilk bisikletlere kadar uzanırken, aynı zamanda Laurin & Klement tarafından 1899'da tanıtılan motosikletler için de kullanılıyordu. Bu şimdi bir üretim modelinin adı olacak.



Slavia'nın Avrupa'daki gelişimi sırasında, Fabia süpermini'den ödünç alınan tanıdık stil ipuçlarını yansıtan casus resimlerini zaten gördük. “Notchback” silüetine sahip üç kutulu sedan, MQB A0 platformunu temel alıyor. Polo'nun 4,482 mm uzunluğundaki dört kapılı versiyonu olan VW Virtus kardeşine çok benziyor.



Skoda mevcut motorları açıklamamış olsa da, seçeneklerin Kushaq ile paylaşılmasını bekliyoruz. Bu, Slavia'nın 1.0 TSI üç silindirli ve 1.5 TSI dört silindirli motorları alabileceği ve ön aksa manuel veya DSG şanzıman aracılığıyla güç gönderebileceği anlamına geliyor.



Skoda şu anda Hindistan'da 165 satış ve servis noktasına sahip ve bu sayıyı gelecek yılın sonuna kadar 225'e çıkarmayı umuyor. Bu segment oldukça popüler olduğu için Slavia'nın Hindistan'daki satışları “önemli ölçüde” artırması bekleniyor. Resmi basın açıklaması, Slavia'nın "Hindistan alt kıtası için özel olarak geliştirildiğini" belirtiyor, ancak daha önceki haberler, bunun Çek markası için küresel bir model olabileceğini öne sürüyordu.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo