Alfa Romeo, Giulia ve Stelvio İçin Yeni GT Junior Özel Sürümlerini Piyasaya Sürüyor

Ototeknikveri     14 Ekim 2021 12:12

Alfa Romeo, Giulia ve Stelvio'nun yeni özel sürümlerini yayınladı. '6C Villa d'Este'nin ardından, İtalyan otomobil üreticisi şimdi 60'ların muhteşem Alfa Romeo GT 1300 Junior'ından ilham alan 'GT Junior' sınırlı sürümlerini piyasaya sürüyor.

Alfa Romeo, Giulia ve Stelvio İçin Yeni GT Junior Özel Sürümlerini Piyasaya Sürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Göz alıcı Lipari Ocher dış cephe boyası, Milano'da Giulia ve Stelvio ile fotoğraflanan GT 1300 Junior'a açık bir selam niteliğinde. Ek olarak, Stelvio 'GT Junior' siyah boyalı beş delikli 21 inç alaşım jantlarla donatılırken, Giulia 'GT Junior' farklı çok kollu 19 inç jant tasarımına sahip.



Her iki model de Veloce donanım seviyesini temel alıyor, dolayısıyla çamurluklardaki siyah rozetler de buna işaret ediyor. Benzer şekilde, camların etrafındaki krom, scudetto, hava girişleri ve çift egzoz boruları da siyaha boyanmış.



İçeride, Alfa Romeo tasarımcıları, ön panelde kabartmalı GT 1300 Junior'ın silüetini ve hem gösterge panelinde hem de koltuk başlıklarında GT Junior yazısını eklemişler. Siyah deri döşeme, karbon tarzı döşeme ve alüminyum yan eşik basamakları ile birleştirilmiş. İsteğe bağlı donanım, Seviye 2 otonomiye sahip sürücü asistanı paketini, arka park sensörlerini, kablosuz akıllı telefon şarj cihazını ve elektronik olarak çalıştırılan bir bagaj kapağını içeriyor.



Motor seçenekleri arasında 207 hp (154 kW / 210 PS) 2.2 turbo dizel dört silindir veya 276 hp (206 kW / 280 PS) 2.0 turbo benzinli yer alıyor. Her iki motor da özel olarak sekiz vitesli bir otomatik şanzımanla eşleştirildi. Güç, Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi yardımıyla dört tekerleğe de gönderilirken, Giulia arkadan çekişli olarak da sunuluyor.



Alfa Romeo tarihine aşina olmayanlar için GT 1300 Junior, Giulia Sprint GT'yi temel alan giriş seviyesi iki kapılı bir coupe idi. 1966 ve 1976 yılları arasında üretildi ve yaklaşık 100.000 adet sattı.



Şık gövdenin altında, çok karakteristik 1.3 litrelik çift kamlı dört silindirli motor 89 hp (66 kW / 90 PS) güç çıkışı ve 115 Nm tork üretiyordu. Giulia GT 1300 Junior, dönemin İtalyan vergi sistemi nedeniyle aracı daha uygun fiyatlı hale getiren motorun küçük boyutuna rağmen, mükemmel sürüş dinamikleri ile kendi segmenti için iyi bir performans sunuyordu.

Son Güncelleme : 14 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo