Cupra Gelecekte Seat ile Daha Az Model Paylaşacak

Ototeknikveri     14 Ekim 2021 12:25

Cupra, Seat modellerinin performans odaklı çeşitlerine odaklanan genç bir marka olarak yola çıktı. Ancak, markaya özel Cupra Formentor'un başarısının etkisiyle üst düzey yetkililer, VW Grubu'nun iki İspanyol markası arasında daha fazla farklılaşma olacağını söyledi.

Cupra Gelecekte Seat ile Daha Az Model Paylaşacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecekte Cupra, kitle ve premium segmentler arasında pazarda yer edinmeye çalışacak, Seat ise değere odaklanmaya devam edecek. Böylece, Born kompakt hatchback ve yakında çıkacak olan Tavascan D-SUV gibi tamamen elektrikli modeller yalnızca Cupra logoları ile sunulacak. Rebel konseptinin üretim versiyonunun da Cupra olarak sunulması muhtemel, ancak uygun fiyatı Seat için de işe yarayabileceğinden karar henüz kesinleşmedi.



Cupra & Seat'ın Birleşik Krallık Genel Müdürü Richard Harrison, Autocar'a belirli ürünlerin markalar arasında net bir ayrım oluşturmaya yardımcı olacağını söyledi: “Cupra'nın ne olduğunu netleştirmeye yardımcı oluyor. Markalarımız gelişiyor ve Cupra hala genç bir marka. Kendimizi net bir şekilde ortaya koymak biraz zaman alıyor ancak Cupra için erken işaretler çok cesaret verici."



Cupra'nın mevcut yelpazesine bakıldığında, doğrudan Seat eşdeğerlerinden türetilen modeller Leon Hatchback ve Sportourer ile Ateca SUV. Markalar arasında daha fazla farklılaşma, bu modellerin gelecek nesilleri için yeniden tasarlanmış gövde kitlerinden ve güçlendirilmiş temellerden daha fazlasına yol açabilir.



Elbette Cupra ve Seat, her zaman VW Group'un alet kutusundaki platformları ve bileşenleri kullanacak. Ancak bu, belirli modellerde (VW Golf ve Audi A3 kardeşler gibi) Volkswagen ve Audi örneğini izleyerek daha ihtiyatlı bir şekilde gerçekleşebilir. Sonuçta, markaya özel Formentor bile Leon ile yakından ilişkili ve tamamen yeniden tasarlanmış bir gövdeye sahip olmasına rağmen, gösterge paneli gibi unsurları paylaşıyor.



Cupra, pazarını üst sınıfa taşırken Seat, halihazırda elektrikli scooter sunan MO alt markasıyla daha küçük segmentlere doğru genişliyor. Yeni bir markayı sıfırdan başlatmak, kendini kurmak ve daha geleneksel otomobil üreticileriyle rekabet etmek için zaman ve çaba gerektiriyor, ancak VW Group'un fonları ve teknolojisiyle desteklenen Cupra'nın gelecek için bir şansı var gibi görünüyor.

Son Güncelleme : 14 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo