2024 Hyundai Ioniq 7 Büyük SUV: Tasarım, Teknoloji ve Bildiğimiz Diğer Her Şey

Ototeknikveri     17 Ekim 2021 06:48

Ioniq 5 ve yakında çıkacak olan Ioniq 6 sedanın hemen ardından Hyundai, elektrikli otomobil serisini büyük bir SUV ile genişletmeye hazırlanıyor. Muhtemelen Ioniq 7 olarak adlandırılacak olan üç oturma sıralı amiral gemisi, Koreli otomobil üreticisinin 2045 yılına kadar CO2 nötr olma misyonuna öncülük edecek.

2024 Hyundai Ioniq 7 Büyük SUV: Tasarım, Teknoloji ve Bildiğimiz Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen ayki 2021 Münih Motor Show'da (IAA 2021) kardeşlerinin yanında neredeyse konsept formunda ön gösterimi yapılan Ioniq 7'nin gölgeli taslağı, cevaplardan daha fazla soru bıraktı. Bu sorulara ve olası cevaplara bir bakalım.
 

Tekerlekli Fütürizm

Birçok otomobil üreticisi kurumsal tasarım kimliği tarafından kısıtlanırken, Hyundai, canlandırıcı bir şekilde farklı bir model dizisi ile kural kitabını çöpe attı. Ioniq 7, fütüristik şıklık için telaşlı detaylardan vazgeçen bir tasarım anlayışıyla sınırları yeniden zorluyor.

Ön tasarım, Staria minivan ile aynı şekilde kaputun genişliğini kapsayan bir LED ışık çubuğuna sahip. Ana far ünitelerinin aşağısında, parametrik piksel ışık yayan diyotlar ve geleneksel bir ızgara yerine kontrast oluşturan bir ön panel bulunuyor.
 

Daha geride, geriye doğru akan camlı kısımların arkada aniden kesildiğini ve sac metal kaplamanın benzersiz bir şekilde gereksiz konturlardan yoksun olduğunu fark edeceksiniz. Köşeli çamurluklar, kemer hattı profiline uyuyor ve düz kapı kolları avangard görünüme katkıda bulunuyor.

Geniş İç Mekan

Henüz Ioniq 7'nin iç mekanını görmememize rağmen, kaynaklar bize stil, donanım ve pratiklik açısından Ioniq 5 kadar trend belirleyici olacağını söylüyor. Ioniq 5'in bol miktarda yolcu alanı sunduğunu düşünüyorsanız, o zaman üç sıralı Ioniq 7, Palisade benzeri boyutlarıyla bu algıları yeniden değiştirecek.

Dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranı, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto, artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı ve gelişmiş ses tanıma gibi çok sayıda teknolojik güzellik iç mekanda sizi bekliyor. Sürücü destek sistemleri muhtemelen Seviye 2 otonom sürüş (otoyol sürüş pilotu), şerit tutma yardımı, kör nokta görüntüleme monitörü, arkadan geçen trafik uyarısı ve kablosuz güncellemeleri içerecek.
 

Platform ve Güç Aktarma Organları

Ioniq 5 ve 6 gibi, Ioniq 7 de E-GMP platformunu kullanıyor (Electric Global Modular Platform'un kısaltması olan E-GMP mimarisi, Hyundai, Kia ve Genesis'in pille çalışan modellerinin temelini oluşturacak). Tahmini 483 km'den daha fazla menzile sahip yeni pil kimyasını kullanan daha büyük bir 100 kWh pil paketine sahip olacak. 800 voltluk sistem, yalnızca 18 dakika süren yüzde 10'dan 80'e şarj ile 350 kW'a kadar DC hızlı şarja izin verecek.


Dört tekerlekten çekişli çift motor kurulumunun 308 hp (230 kW) güç çıkışı ürettiği bildiriliyor. Daha yüksek çıktı seçeneklerinin de sunulması muhtemel.
 

Rakipler ve Tanıtım Tarihi

Rakipler, benzersiz bir stile ve Telluride boyutunda bir ayak izine sahip bir Kia versiyonu da içerecek. Pek çok şey fiyatlandırmaya ve tam boyuta bağlı olacak, ancak Volkswagen ID.6, Tesla'nın Model X'i, Rivian R1S, BMW iX, Cadillac Lyriq, Fisker Ocean, Audi Q6 dahil olmak üzere ya üretim aşamasında ya da halihazırda mevcut olan birçok elektrikli SUV ve crossover var. Ayrıca e-tron ve belki Faraday Future FF91'i de göreceğiz.



Ioniq 7 muhtemelen önümüzdeki aylarda konsept olarak ortaya çıkacak ve üretime özel versiyonun 2024'ün başlarında gelmesi bekleniyor.


Not: Çizimler CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes tarafından yapılmıştır ve Hyundai ile ilişkili ya da Hyundai tarafından onaylanmış değildir.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo