2022 Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC Piyasadaki En Lüks Elektrikli Araç

Ototeknikveri     17 Ekim 2021 09:07

2022 Mercedes-Benz EQS, ABD'de 450+ ve 580 4MATIC versiyonlarıyla çıktı ve Redline Reviews son zamanlarda amiral gemisi modeli adım adım inceleme fırsatı buldu.

2022 Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC Piyasadaki En Lüks Elektrikli Araç
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İncelemeyi yapan kişi bu basın arabasını yalnızca birkaç saatliğine kullandı ve bu nedenle elektrikli otomobilin her bir özelliğini ayrıntılı olarak analiz edemedi. Yine de, bir dizi farklı yol üzerinde test etmeyi başardı ve otomobilin bazı temel özelliklerini keşfetti.



İncelemenin ilk yarısında, sedanın hem dışını hem de içini görüyoruz. Açıkçası, EQS'nin kabini vakit geçirmek için harika bir yer gibi görünüyor. S-Serisi kadar geniş değil ancak şu anda piyasada bulunan diğer elektrikli sedanlardan kesinlikle daha lüks. Test edilen örnek ayrıca tamamen dijital bir gösterge kümesini, devasa bir merkezi bilgi-eğlence ekranını ve ön koltuktaki yolcu için üçüncü bir ekranı kapsayan Hyperscreen (Hiper Ekran) ile donatıldı.



Sürücü koltuğuna atladıktan sonra, incelemeyi yapan kişi, arabanın hızlanmasını test ederek işe başlıyor. Otomobil 4,4 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor ki bu Tesla Model S kadar hızlı değil ama yolcuları olağanüstü bir konfor içinde taşıyan beş kişilik lüks bir sedan için hala yeterince hızlı. Test edilen model EQS 580 4MATIC olduğundan, 516 hp güç çıkışı ve 856 Nm tork üretmek için bir araya gelen çift elektrik motorlarıyla 107,8 kWh lityum iyon pil paketine sahip.



EQS'den daha fazla güç isteyenler, Mercedes-AMG EQS 53'ün ABD'ye gelmesini beklemek zorunda kalacak. Bu model 649 hp ve 950 Nm tork üretiyor ve 3.4 saniyede 100 km/s hıza ulaşacak.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo