Cupra'nın Tamamen Elektrikli Born'u VW ID.3'ten Ne Kadar Farklı?

Ototeknikveri     17 Ekim 2021 10:55

Mayıs ayında, Cupra yeni Born tamamen elektrikli hatchback'ini tanıttı ve Autogefühl kısa süre önce otomobili test etme fırsatı buldu.

Cupra'nın Tamamen Elektrikli Born'u VW ID.3'ten Ne Kadar Farklı?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cupra Born, VW ID.3 ile aynı MEB platformuna dayanıyor ve bileşenlerinin çoğunu Alman elektrikli ile paylaşıyor. Ancak, daha sportif ve daha dinamik bir tasarım sağlayan benzersiz ön ve arka cepheler sayesinde oldukça farklı görünüyor.



Born'un iç bileşenlerinin bolluğu da ID.3'ten ödünç alınmış, ancak onu benzersiz kılmak için yeterince ayırt edici parçaya sahip. İncelemeyi yapan kişi, direksiyon simidindeki dokunmaya duyarlı düğmeler gibi bazı iç özellikleri çok olumlu bulmadı. Ayrıca, ID.3'ün 10 inçlik ekranına kıyasla Born'un 12 inçlik bir bilgi-eğlence ekranına sahip olmasına rağmen, yazılımın hala biraz cansız olduğunu ve olması gerektiği kadar duyarlı olmadığını belirtiyor.



Bu incelemede yer alan örnek, 58 kWh pil paketi ve arka tekerlekleri süren 228 hp e-Boost elektrik motoruyla donatılmış amiral gemisi modeli. Araç, 6.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor ve 418 km menzile sahip.



İncelemeyi yapan kişi, açık yoldayken hatchback'in ne kadar sportif hissettirdiği konusundaki şaşkınlığını dile getiriyor. Ayrıca ESC'nin Spor ayarındayken de oldukça eğlenceli olduğunu ekliyor.

Son Güncelleme : 17 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo