2022 Tata Punch, 7 Bin Dolarlık Fiyat Etiketiyle Hindistan'ın En Yeni Minik SUV'u

Ototeknikveri     18 Ekim 2021 10:43

Tata, Hindistan pazarı için Hyundai Casper, Suzuki Ignis, Renault Kwid ve Mahindra KUV100 dahil olmak üzere giderek artan sayıda bütçe odaklı modele rakip olacak ilk küçük SUV'si Punch'ı resmi olarak tanıttı.

2022 Tata Punch, 7 Bin Dolarlık Fiyat Etiketiyle Hindistan'ın En Yeni Minik SUV'u
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz Ağustos ayında ön gösterimi yapılan Tata Punch'ın tasarımı, “Impact 2.0” tasarım dilini içeriyor. Tata'nın Hindistan, İngiltere ve İtalya'daki tasarım stüdyoları arasındaki işbirliğinin bir sonucu olan modelin tüm mühendislik çalışmaları Hindistan'da gerçekleştiriliyor.



Punch, çift far, kaslı bir gövde, tamponlarda ve yan marşpiyelerde yüksek dozda plastik kaplamaya ek olarak segmentte sıklıkla gördüğümüz çift renk modasını uygulayarak mevcut tasarım trendlerini takip ediyor. Tekerlekler 15 inç veya isteğe bağlı olarak 16 inç çapa sahip. Araç 3.827 mm (150.6 inç) uzunluğa ve 2.445 mm (96.3 inç) aks mesafesine sahip, böylece Hyundai Casper'dan daha büyük ama Citroën'in Hindistan'a giden C3'ünden daha küçük.



Giriş seviyesi bir araç olmasına rağmen, Tata off-road referanslarından bahsetmeyi de unutmadı. Punch'ın 20,3° yaklaşma açısı, 37,6° uzaklaşma açısı, 22,2° rampa aşma açısı ve 370 mm (14,6 inç) su geçme yüksekliği var. Bu rakamlar, 190 mm'den (7,5 inç) fazla yerden yükseklik ile birlikte Hindistan'ın kötü şöhretli yollarıyla başa çıkmayı kolaylaştıracak.



Tata Punch, Altroz ??B-Segment hatchback'in temelini oluşturan ALFA (Kıvrak Hafif Esnek Gelişmiş Mimari) mimarisine dayanıyor. Şirket, Punch'ın Global NCAP testlerinde 5 yıldız aldığını öne sürüyor ki bu, bu boyuttaki Hindistan'a özel bir model için oldukça büyük bir başarı.



Kaputun altında, 84 hp (63 kW / 86 PS) güç çıkışı ve 113 Nm tork üreten doğal emişli 1.2 litre Revotron üç silindirli motor bulacaksınız. Güç, beş ileri manuel veya beş ileri otomatik şanzıman aracılığıyla ön aksa iletiliyor.



Punch, isteğe bağlı Rhythm ve Dazzle özelleştirme paketleri ile Pure, Adventure, Accomplished ve Creative olmak üzere dört donanım seviyesinde sunuluyor. Kabinin bütçe odaklı doğasına rağmen, gösterge panelinin parlak renkli vurguları, kabinin yeni ve çekici görünmesini sağlıyor. Model beş kişiye kadar oturma alanı sunuyor ve bagajın maksimum kapasitesi 366 litre.



Donanım açısından, Pure, diğer pek çok şeyin yanı sıra çift hava yastığı ve ön elektrikli camlarla oldukça sade. Adventure donanım seviyesi, 4 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi, 4 hoparlör, bir USB şarj bağlantı noktası, arka elektrikli camlar ve direksiyona monte kontroller ekliyor. Orta donanım seviyesi Accomplished, resimde görülen 7 inçlik Harman bilgi-eğlence sistemine, 6 ses hoparlörüne, LED arka lambalara, hız sabitleyiciye ve basmalı başlat-durdur'a sahip. Ardından, gösterge panelinde ilave 7 inçlik ekranı, otomatik kliması, otomatik farları ve silecekleri, arka kol dayama yeri, deri kaplı direksiyon simidi, sis farları ve 16 inç alaşım jantları olan amiral gemisi Creative var.



Tata Punch, Hindistan'da Pure için 5.49 Lakh (7.287 $) ve Creative için 9.39 Lakh (12.466 $) fiyata sipariş edilebiliyor.

Son Güncelleme : 18 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo