2022 Opel Astra'ya Crossover Versiyon mu Geliyor?

Ototeknikveri     25 Ekim 2021 09:05

Birkaç ay önce Opel, yeni nesil Astra'yı beş kapılı hatchback formunda piyasaya sürdü ve 2022'de daha uzun ve daha pratik Astra Sports Tourer station modelinin katılacağını doğruladı. Öte yandan, arttırılmış yerden yükseklik ve crossover'dan ilham alan stile sahip üçüncü bir versiyon da gündemde.

2022 Opel Astra'ya Crossover Versiyon mu Geliyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dahili olarak kod adı OV54 olan ve söylentilere göre Opel Astra Cross adını alabilecek model, Volkswagen Golf Alltrack, Toyota Corolla Trek ve Ford Focus Active Wagon'a doğrudan rakip olabilir. C-Segment crossover'ların çoğunun daha pratik station wagon gövde stillerine dayandığı göz önüne alındığında (Kia XCeed ve Ford Focus Active beş kapılı hatchback'ler hariç), Opel'in trendi takip etmesi muhtemel.

Bu nedenle, Astra Cross için en makul senaryo, tıpkı Insignia Country Tourer gibi, yeniden ayarlanmış süspansiyon ve ilave plastik kaplama ile Astra Sports Tourer'ın yükseltilmiş bir versiyonu olmak. Mokka'ya benzer çamurluk uzantıları, artırılmış yerden yükseklik ve hatchback'i temel alan alüminyum tarzı kızak plakaları ile çizimde de bu tasvir edilmiş.


Opel'in farklı bir strateji izleme ve Toyota Corolla hatchback'e kıyasla tamamen yeniden tasarlanmış bir gövdeye sahip Toyota Corolla Cross'a benzer Astra tabanlı bir crossover yaratma şansı da var. Ancak bu, tasarım ve geliştirmede daha ağır bir yatırım gerektirecek ve Mokka, Crossland ve Grandland SUV'larını zaten sunan bir şirket için mantıklı olup olmadığından emin değiliz.

Her durumda, Astra Cross güç aktarma seçeneklerini normal Astra'dan ödünç alacak. Bunlar arasında 108 hp (81 kW / 110 PS) veya 128 hp (96 kW / 130 PS) güç çıkışı üreten turboşarjlı 1.2 litrelik üç silindirli benzinli motor, 128 hp (96 kW / 130 PS) üreten 1.5 litrelik dört silindirli bir turbo dizel ve toplam 178 hp (132 kW / 180 PS) veya 222 hp (166 kW / 225 PS) üreten iki plug-in hibrit versiyon da bulunuyor. Ayrıca, Opel 2023 için yaklaşmakta olan Astra-e hatchback'i onayladığı için tamamen elektrikli bir versiyon da olabilir.


Opel Astra Sports Tourer, kardeş Peugeot 308 SW ile aynı şekilde genişletilmiş aks mesafesini ve önemli ölçüde daha uzun arka çıkıntıyı sergilerken görüntülendi.

Yeni Astra'nın tüm çeşitleri yalnızca önden çekişli olarak sunuluyor; Stellantis, dört tekerlekten çekişli bir plug-in hibrit sisteme sahip olsa da, Peugeot 3008 Hybrid4 gibi C-SUV'ler için ayrılmış. Rekabet açısından, yalnızca Volkswagen Grubu şu anda kompakt crossover station wagon segmentinde, VW Golf Alltrack ve Skoda Octavia Scout'ta dört tekerlekten çekişi bir seçenek olarak sunuyor.

Stellantis'in, temellerini Astra Sports Tourer ile paylaşan Peugeot 308 SW'nin benzer bir crossover modeli sunmayı düşündüğü bildiriliyor. Ancak auto.cz'ye göre bu proje, kardeş üreticilerin iki rakip modeli için bu segmentte yeterli yer olmadığı için iptal edildi.

Yakın gelecekte Opel'in planları hakkında daha fazla bilgi edineceğiz. Halihazırda neredeyse tüm ürün yelpazesinin BEV veya PHEV versiyonlarını sunan otomobil üreticisi, 2028 yılına kadar Avrupa'da yalnızca elektrikli otomobile geçmek istiyor.

Not: Bu bağımsız çizimler, Carscoops için Thanos Pappas tarafından yapılmıştır ve Opel ile ilişkili değildir ya da Opel tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 25 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo