Alfa Romeo Vassago: Bir Tasarım Öğrencisinin Vizyonu

Ototeknikveri     25 Ekim 2021 10:21

Alfa Romeo'nun SUV serisi, markanın giriş seviyesi SUV'u olarak Stelvio'nun altına yerleşecek olan Tonale'nin piyasaya sürülmesiyle yakında büyüyecek. Ancak Alfa Romeo lüks, amiral gemisi bir SUV üretecek olsaydı nasıl görünebilirdi? Belki böyle bir şey.

Alfa Romeo Vassago: Bir Tasarım Öğrencisinin Vizyonu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu Alfa Romeo SUV, California ArtCenter Tasarım Koleji öğrencisi olan otomotiv tasarımcısı Hao Hu tarafından hayata geçirildi. Vassago olarak adlandırılan araç, Alfa Romeo SUV serisindeki Stelvio'nun üzerine oturacak bir proje olarak oluşturuldu ve tamamen elektrikli bir güç aktarma organı etrafında tasarlandı.


SUV, 4.860 mm uzunluğunda, yaklaşık olarak bir BMW X6 ile aynı, ancak 2.840 mm ile biraz daha kısa bir aks mesafesine sahip. SUV'yi olduğundan daha büyük gösteren uzun ön ve arka çıkıntılar, akıcı tavan çizgisi modelin sportifliğine katkıda bulunuyor.

 

Vassago'nun önünde, karmaşık LED ışık imzalarına sahip küçük farlar bulunuyor. Modelde Alfa Romeo'nun ikonik Trefoil ön ızgarasının modernize edilmiş bir versiyonu da var. Hao Hu ayrıca SUV'yi siyah alt gövde panelleriyle tasarlarken, aynı zamanda Alfa Romeo'nun klasik kol tasarımının modern bir yorumuyla bir dizi büyük tekerlek üzerine yerleştirildi.

 

Vassago'nun yan profili, gizli kapı kolları ve otomatik arka kapılara sahip olduğu için B sütunu olmaması nedeniyle özellikle dikkat çekici. Arkaya gelince, tavandan uzanan büyük bir spoyler, LED arka lambalar, bir ışık çubuğu ve bölünmüş bir arka cam bulunuyor. SUV ayrıca devasa bir panoramik cam tavana sahip.

 

Stelvio çok yetkin bir SUV olmasına rağmen çok fazla satmıyorken, Alfa Romeo, markaya çok daha fazla alıcı getirmek için yaklaşmakta olan Tonale'ye güveniyor. Büyük SUV'ler sunan ve elektrifikasyona geçen premium rakiplerine rağmen, Alfa'nın Vassago gibi BMW iX'in beğenisine bir rakip başlatması mantıklı olabilir, ancak şu ana kadar bunu planladığına dair bir işaret yok.

 

Not: Bu, ArtCenter College of Design öğrencisi Hao Hu'nun Alfa Romeo tarafından onaylanmayan ve de firma ile ilgisi bulunmayan bağımsız bir illüstrasyonudur.

Son Güncelleme : 25 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo