Vazirani Ekonk: Mazda MX-5'ten Daha Hafif, 722 Hp Tek Koltuklu Elektrikli Speedster

Ototeknikveri     25 Ekim 2021 11:29

Hindistan'dan Vazirani Automotive, Sh?l adlı ilk hiper otomobillerini sunduktan üç yıl sonra, dünyanın en hafif elektriklisi olduğu iddia edilen elektrikli bir hiper otomobil olan Ekonk'u sundu. Araç, tek kişilik, 738 kg ağırlığında ve 722 hp (538 kW / 732 PS) güç çıkışı üretiyor.

Vazirani Ekonk: Mazda MX-5'ten Daha Hafif, 722 Hp Tek Koltuklu Elektrikli Speedster
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pille donatılmış bir elektrikli otomobilin Mazda MX-5'ten (1058 kg) önemli ölçüde daha hafif olmasının nasıl mümkün olduğunu merak ediyorsanız, yanıt yenilikçi bir pil soğutma teknolojisi olan “DiCo”da yatıyor.



Top Gear tarafından bildirildiği üzere, firmanın kurucusu Chunky Vazirani, bu teknolojinin “biyomimikri” ve bazı “eski Hint üretim tekniklerinden” ilham aldığını iddia ediyor. Resmi videodan tek öğrenebildiğimiz, pil modüllerinin sıvı soğutma yerine hava soğutmalı olması, insanların ve hayvanların vücut sıcaklıklarını düzenleme şeklini taklit etmesi. Yine de pil kapasitesi, şarj süreleri veya tahmini menzil hakkında bir bilgi yok.



Ekonk, Hint kutsal metinlerinde bahsedilen Büyük Patlama veya “ilahi ışığın başlangıcı” kavramından adını almış. Elektrikli motor kullanmasına rağmen karakteri, Vazirani'ye göre “bir elektrikli otomobilin olabileceği kadar mekanik ve saf”. Hiper otomobil Mumbai'deki Ulusal Otomotiv Test Parkurlarında (NATRAC) test edildi ve 2.54 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza, azami 309 km/s hıza ulaşabiliyor.



Tasarım açısından Ekonk, karbon fiberden yapılmış ince gövdesiyle oldukça aerodinamik görünüyor. Tekerlek kemerleri, bir LED şeridine sahip alçak konumlandırılmış burun ile gövdeden dışarı çıkıyor. Sürücü, ön cam veya tavan olmadığı için sadece roll bar ile korunan aracın sağ tarafında oturuyor. Arkada, uzun kuyruk dört yatay LED şerit içeriyor ve aynı zamanda bir difüzör görevi görüyor.



Ekonk'un üretime girmesiyle ilgili şimdilik bir zaman dilimi verilmedi. Aşağıdaki resmi videoda Vazirani Otomotiv'in kurucusu Chunky Vazirani'nin "Bu teknolojiyi daha sorunsuz bir gelecek için dünya ile paylaşmamız için" ifadesinden diğer üreticilerle işbirliklerine açık olduğu anlaşılıyor.

Son Güncelleme : 25 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo