BMW'nin Tasarım Direktörü, Markanın Yeni Modellerinin "Cesur ve Anlamlı" Olması Gerektiğini Söyledi

Ototeknikveri     26 Ekim 2021 12:31

BMW, tasarım direktörü Domagoj Dukec liderliğindeki cesur yeni bir döneme giriyor ve otomobil üreticisinin en son modellerinden bazıları tartışmalara neden olurken, Dukec markanın yenilikçi tasarımlara ihtiyacı olduğunu söylüyor.

BMW'nin Tasarım Direktörü, Markanın Yeni Modellerinin "Cesur ve Anlamlı" Olması Gerektiğini Söyledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dukec, BMW'nin elektrifikasyona yönelik süregelen geçişinde önemli bir rol oynayacak ve yakın tarihli bir röportajda, markanın tasarımlarının nasıl "cesur ve anlamlı olması gerektiğine" bir örnek olarak son i Vision Circular konseptini kullandı.



Yönetici, “Birçok numarayı cesurca yapabilirsiniz. Herkes bir arabayı nasıl çekici hale getireceğini bilir, ancak anlamlı değilse boştur” dedi.



Dukec, BMW'nin tasarımları ilerledikçe böbrek ızgaraları ve Hofmeister kıvrımı gibi ünlü özelliklerin korunacağını ancak inovasyon alanlarına dönüşeceğini söyledi. Örneğin, elektrikli i4 ve iX'in böbrek ızgaraları, otomobillerin çeşitli öne bakan sensörlerini barındırıyor.



Dukec, "Geçtiğimiz birkaç yılda böbreğimiz hakkında çok fazla tartışma oldu ancak gelecek müşteri nesillerini ve hayranları bir araya getirmemiz önemli. Taraftarlar her zaman müşteri değildir, ancak müşterilerin hayran olmasını istiyoruz. Simgelerinizi canlı tutmak için tasarım yapamazsınız: yenilerini oluşturmanız gerekir. Neue Classe neden ikonik? İnsanlar neden Hofmeister kıvrımını seviyor? Çünkü yenilikçiydiler.” dedi.



BMW, elektromobiliteye geçişinin bir parçası olarak, 1960'lardan kalma Neue Klasse (Yeni Sınıf) adını FAAR ve CLAR mimarilerinin yerini alacak ve çok sayıda yeni model tarafından kullanılacak esnek bir platformla yeniden canlandırıyor.



Dukec, "Neue Klasse elektrifikasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirliği temsil edecek" dedi. Yönetici sözlerini şöyle tamamladı: "Sürdürülebilir ve akıllı bir otomobilde nasıl daha azıyla daha fazlasını yapabiliriz diye soruyoruz. Bu, BMW için çok özgün bir şey. Tasarımcılar olarak bu, yeniden düşünmek ve azaltmakla ilgilidir. Malzemelere bu şekilde davranıyoruz, krom kullanmıyoruz, daha az deri kullanmak için farklı malzemeler üretiyoruz. Bizim için, başkalarının aksine, elektrifikasyon tek başına sürdürülebilir bir yol değil. Elektrikli araba yapıyorlar ve orada iş bitti sanıyorlar. Ama sorun daha büyük."

Son Güncelleme : 26 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo