Skoda Kamiq Öğrenciler Tarafından Ralli Arabası Konseptine Dönüştürülüyor

Ototeknikveri     26 Ekim 2021 10:47

Volkswagen Grubu, öğrencilerin ve çırakların özel konseptler oluşturmasına izin verme konusunda uzun bir geçmişe sahip ve en sonuncusu ralliden ilham alan bir Skoda Kamiq.

Skoda Kamiq Öğrenciler Tarafından Ralli Arabası Konseptine Dönüştürülüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

25 kişilik bir grup, Skoda Motorsport ekibiyle birlikte çalışıyor ve Skoda'nın sekizinci öğrenci arabası olmaya hazırlanan Kamiq'i Dakar Rallisi için uygun bir ralli arabasına dönüştürmekle görevlendirildi.

Bu, Skoda Academy'nin Skoda Motorsport ile ilk işbirliği ve öğrencilere deneyimli tasarımcıların yanı sıra teknik geliştirme ve üretim ekiplerinin üyeleri tarafından da yardım ediliyor.


Proje henüz başlangıç ??aşamasında, ancak öğrenciler yakın zamanda Skoda'nın tasarım departmanını ziyaret etti ve burada konseptin ilk çizimlerini oluşturmadan önce kendilerine ipuçları verildi. Gördüğünüz gibi, şişkin çamurlukları, arka kanadı ve arazi lastiğine sarılmış büyük tekerlekleri ile agresif görünümlü bir crossover. Ayrıca bazı eskizlerde tanıdık bir ön pano ve çatıya monte edilmiş bir kepçe görebiliriz.

Konseptin geliştirilmesi, koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelendi ve Skoda, "en yeni öğrenci otomobilinin tanıtımının, otomobil üzerinde çeşitli alanlarda ve disiplinlerde devam ettiği için kademeli olarak gerçekleşeceğini" söyledi. Şirket, konseptin sadece "öğrenciler için harika bir deneyim" sağlamakla kalmayıp, Skoda Motorsport'un 120. yıldönümünü kutlamanın başka bir yolu olduğunu da ekledi.

Skoda, şirketin Citigo'ya dayalı bir üstü açılır araba olan göz alıcı Citijet konseptini tanıttığı 2014'ten beri öğrenci tasarımı arabalar üretiyor. O zamandan beri şirket, Mountiaq pikap, Element plaj arabası ve Slavia roadster dahil olmak üzere bir dizi başka model sundu.

Son Güncelleme : 26 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo