Porsche, Finans Departmanında Artık Yapay Zeka Kullanıyor

Ototeknikveri     26 Ekim 2021 11:01

Çoğu endüstride yapay zeka kullanımı daha yaygın hale geliyor, öyle ki Porsche, finans departmanında yapay zeka kullanmaya başladığını açıkladı.

Porsche, Finans Departmanında Artık Yapay Zeka Kullanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisi, finans departmanındaki denetçilerin yapay zeka ile desteklendiği Tahmin Muhasebesi Destek Teknolojisi (FAST) projesini kısa süre önce başlattı.



Porsche, ilk olarak, teknolojinin fatura içeriğine ve alacaklıların verilerine dayalı olarak hesap tahsisi için otomatik olarak bir teklif oluşturabildiği genel muhasebe hesabı tahsisinde yapay zeka kullanıyor. Bu, faturaların önemli ölçüde daha hızlı işlenmesini sağlıyor ve ayrıca girdi hataları riskini de ortadan kaldırıyor. Porsche, vakaların yüzde 86'sında sistemin doğru olduğunu ve kendi kendine öğrendiği için doğruluğunun giderek artacağını belirtiyor.



Bir faturanın onay için nereye gönderileceğini belirlerken de yapay zeka kullanılıyor. Bu durumda teknoloji, geçmiş verilere ve mevcut faturadaki bilgilere dayanarak en olası fatura alıcısını öneriyor. Bu, muhasebecileri bilgileri manuel olarak girme zahmetinden kurtarıyor ve otomobil üreticisine göre, yapay zekanın tahminleri vakaların yüzde 95'inde doğru.



Bu, Porsche'nin yapay zekayı ilk kullanışı değil. Firma 2020 yılının sonlarında çeşitli araç bileşenlerinin testleri sırasında gürültüyü algılayabilen derin öğrenme yöntemlerini kullanmaya başladı. Yapay zeka, çok sayıda farklı akustik sinyalin bir insanın analiz etmesini zorlaştırdığı test durumlarında da kullanılabiliyor.

Son Güncelleme : 26 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo