Almanya, Karayolunda Uzun Mesafeli Elektrikli Kamyonlar İçin Havai Şarj Kablolarını Test Ediyor

Ototeknikveri     28 Ekim 2021 01:46

Mercedes, Volvo ve diğerleri, elektrikli kamyon taşımacılığının geleceği hakkında büyük duyurular yapıyorlar, ancak şu ana kadar yalnızca nispeten kısa menzilli son nokta teslimat kamyonlarına sahip görünüyorlar. Almanya, Lübeck'te daha uzun mesafeli kamyon taşımacılığı için bir çözüm test ediliyor.

Almanya, Karayolunda Uzun Mesafeli Elektrikli Kamyonlar İçin Havai Şarj Kablolarını Test Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otoyoldaki teknoloji aslında tamamen yeni değil, ancak Tom Scott'ın bu videosunun iddia ettiği gibi, uzun mesafeli elektrikli kamyon taşımacılığını bir olasılık haline getirmeye yardımcı olabilir. Kamyonlar, bazı tramvayların ve trenlerin kullandığı gibi havai güç kablolarını kullanarak, pil gücü yerine şebeke gücünü kullanabilir.
 

Kablolar bir otoyolun ilk şeridine asılıyor ve kamyonların tel boyunca kayan bir konektörü uzatmasına izin vererek kamyonu hareket ettiren motorlara güç sağlıyor. Test neredeyse iki yıldır devam ediyor ve en az bir yıl daha devam edecek.
 

Konektör sadece kaydığından, kamyonlar, başka bir aracı geçmeleri veya otoyoldan tamamen çıkmaları gerektiğinde, ister elektrikli ister dizel olsun, dahili güçle devam edebiliyor. Ancak konteynerleri limanlardan depolara taşıyan nakliye operasyonları gibi senaryolarda, seyahatlerinin çoğunu şebeke gücüyle gerçekleştirerek ağır pillere olan ihtiyacı azaltabilirler.
 

eHighway Lübeck'in tam ölçekli proje yöneticisi Jan Bahcmann'a göre, kablolar Alman otoyollarının üçte birinde olacak ve kamyon taşımacılığı sektöründen kaynaklanan sera gazı emisyonlarını üçte iki oranında azaltacak.

Tabii ki, sistem yalnızca esas olarak otoyolda giden kamyonlar için gerçekten işe yarayabilir, ancak oradan Mercedes eActros gibi daha kısa mesafeler kat etmesi gereken daha küçük kamyonlar devralabilir.
 

Herhangi bir altyapı projesinde olduğu gibi, bu da epey maliyetli, ancak Cambridge Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği profesörü olan David Cebon'a göre, bu maliyeti mantıklı seviyelere indirmenin yolları var.
 

Uzun mesafeli kamyon taşımacılığı yapmak için tek olasılık olmasa da, bu konseptte çekici bir sadelik bulunuyor.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo