Mazda CX-3 2021'in Sonunda Avrupa Pazarından Kaldırılacak

Ototeknikveri     28 Ekim 2021 02:24

Mazda CX-3, üretimin yıl sonunda sona ermesiyle birlikte otomobil üreticisinin Avrupa serisinden çıkarılacak. Haber, Mazda Polonya temsilcileri tarafından doğrulandı ve Avrupa versiyonu CX-3'ün üretiminin Aralık ayında tamamlanacağı belirtildi.

Mazda CX-3 2021'in Sonunda Avrupa Pazarından Kaldırılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yarı kompakt crossover 2014'te tanıtıldı ve 2018'de makyajlanan Mazda2 ile aynı platforma dayanıyor. 2021'e gelindiğinde Mazda, 2022 model yılı için CX-3'ün ABD pazarından çıkarıldığını duyurdu ve şimdi aynı şey Avrupa'da oluyor.



Mazda Polonya Halkla İlişkiler Müdürü Szymon So?tysik, Auto Catalog'a "Mazda CX-3 için siparişleri kabul etmeyi bitiriyoruz, Avrupa için son otomobiller Aralık ayında üretilecek." dedi.



Mazda CX-3'ün Avrupa'dan çıkışı, seride gerçekten bir boşluk bırakmıyor, çünkü şirket aynı zamanda dolaylı bir ikame olarak kabul edilebilecek biraz daha büyük Mazda3 tabanlı CX-30'u da sunuyor.



Hem ABD'yi hem de Avrupa'yı terk etmesine rağmen, bu model için yolun sonu değil. Mazda, yakın zamanda Super Edgy adlı yeni bir versiyon eklediği Avustralya ve Japonya gibi diğer pazarlarda modeli sunmaya devam edecek.



Mazda'nın yakın gelecekte yeni nesil CX-3'ü piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığından veya pazar payının bir kısmını elinde tutmak için CX-30'a güvenip güvenmediğinden emin değiliz. Avrupa'ya yönelik yenilenmiş ve farklı logolu Toyota Yaris, Mazda2'nin yerini tamamen alırsa, Mazda'nın B-Segmenti için yeni bir platform geliştirmesi finansal açıdan mantıklı olmaz.



Serinin geri kalanına gelince, Mazda, Avrupa ve Japonya için dar gövdeli CX-60 ve CX-80'in yanı sıra ABD için geniş gövdeli CX-70 ve CX-90 dahil olmak üzere 2022 ve 2023'te beş yeni SUV tanıtmayı planladığını söyledi.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo