Çip Kıtlığı BMW'yi Çeşitli Modeller İçin Baş Üstü Ekranını Bırakmaya Zorluyor

Ototeknikveri     31 Ekim 2021 01:37

BMW, yarı iletken kıtlığı nedeniyle bazı modellerinde head-up display (baş üstü ekranı) seçeneğini bırakmak zorunda kaldı.

Çip Kıtlığı BMW'yi Çeşitli Modeller İçin Baş Üstü Ekranını Bırakmaya Zorluyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW modelleri için yakın zamanda yayınlanan bir Alman sipariş kılavuzu, otomobil üreticisinin Almanya'da mevcut olan İnovasyon Paketi'ne dahil olan baş üstü ekranını bıraktığını ortaya koyuyor. Bu paket lazer ışıkları, selektif farlar, sürüş asistanı ve rahat erişim özelliklerini içeriyor ve 3 Serisi için 3.650 € (4.200 $) fiyatlı bir seçenek olarak sunuluyordu. Baş üstü ekranı artık sunulmadığı için, paket artık 2.500 € (2.900 $) karşılığında alınabiliyor ve yalnızca M340i, M340d ve 330e modelleri ile geliyor.
 

Bimmer Today, baş üstü ekranının M440i ve M440d hariç tüm 4 Serisi modellerden de çıkarılması nedeniyle etkilenenin yalnızca 3 Serisi olmadığını bildiriyor. X3 ve X4 ayrıca yalnızca M40i, M40d ve 30e modellerinde baş üstü ekran ile birlikte sunuluyor.
 

Z4 Roadster, 1-Serisi ve 2-Serisi için de benzer bir durum söz konusu, bu modellerin artık sadece M Performance versiyonları baş üstü ekranla sipariş edilebiliyor. 5-Serisi gibi üst düzey modeller etkilenmemiş gibi görünüyor.
 

BMW'den bunun ne kadar süreceği konusunda resmi bir açıklama yok, ancak bazı forumlara bakıldığında bazı BMW müşterilerinin baş üstü ekran kullanılabilirliği sorunları hakkında Şubat ayı başlarında bilgilendirildiği görülüyor. Bazı tüketicilerin, belirli BMW modelleri için sunulan Harman Kardon ses sistemiyle ilgili eksiklikler konusunda bilgilendirildiği de anlaşılıyor.

Son Güncelleme : 31 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo