Hindistan'ın Skoda Slavia'sı Benzersiz Bir Platforma ve İki Motor Seçeneğine Sahip

Ototeknikveri     31 Ekim 2021 01:53

Skoda, Hindistan pazarı için hazırladığı Slavia'nın daha fazla detayını yayınladı ve aynı zamanda Autocar India'nın otomobili prototip görünümünde denemesine izin verdi.

Hindistan'ın Skoda Slavia'sı Benzersiz Bir Platforma ve İki Motor Seçeneğine Sahip
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Slavia'nın temelini, 4.541 mm uzunluğunda, 1.752 mm genişliğinde ve 1.487 mm yüksekliğinde boyutlarıyla, Hindistan'a özgü MQB-AO-IN platformu oluşturuyor. Ayrıca, dünya çapında pazarlarda satılan Octavia'nın 2.686 mm aks mesafesinden daha kısa olan 2.651 mm aks mesafesine sahip.

Yerel müşteriler, aralarından seçim yapabilecekleri iki motora sahip olacak. Serinin temelinde 113 hp 1.0 litrelik TSI üç silindir yer alırken, daha fazla güç isteyenler otomatik olarak kapanan aktif silindir teknolojisini (ACT) kullanan 148 hp 1.5 litrelik TSI dört silindiri seçebiliyorlar. Her iki motor da standart olarak ön tekerleklere güç sağlayan altı ileri manuel şanzımana bağlı. Altı vitesli otomatik şanzımanlı 1.0 litrelik TSI modeli de mevcut, ayrıca 1.5 litrelik TSI, yedi vitesli çift debriyajlı bir şanzıman ile eşleştirilebiliyor.

Çek otomobil üreticisi, Slavia hakkında yeni ayrıntıları açıklamanın yanı sıra, Hindistan pazarına 1 milyar Euro (1.16 milyar $) yatırım yapmayı planladığını ve bu pazara özgü yeni modellerin araştırılması ve geliştirilmesi için 275 milyon € (319 milyon $) ayırmayı planladığını doğruladı. Firma ayrıca Pune'da MQB-AO-IN platformu için bir üretim hattı kurdu.

Skoda CEO'su Thomas Schäfer yaptığı açıklamada, "Kompakt SUV'miz KUSHAQ'ın başarılı lansmanını takiben, şimdi bu son model SLAVIA ile çıtayı yükseltiyoruz. Bu sedan modelin Hindistan'daki yeni müşterilere hitap edeceğinden eminim. ŠKODA AUTO'yu Hindistan'ın önde gelen Avrupa otomobil üreticisi haline getirme konusundaki iddialı hedefimize ulaşmak için bir sonraki adımı atıyoruz." dedi.

Son Güncelleme : 31 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo