Silence S04: Çıkarılabilir Pilleri Olan Küçük Elektrikli Quadricycle

Ototeknikveri     31 Ekim 2021 03:41

Silence adlı bir İspanyol şirketi, S01, S02 ve S03 e-scooter serilerini tamamlayan ilk tamamen elektrikli dört tekerlekli quadricycle (motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) modeli S04'ü sundu.

Silence S04: Çıkarılabilir Pilleri Olan Küçük Elektrikli Quadricycle
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Silence adlı bir İspanyol şirketi, S01, S02 ve S03 e-scooter serilerini tamamlayan ilk tamamen elektrikli dört tekerlekli quadricycle (motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) modeli S04'ü sundu. Dört tekerlekli araç, yukarıda bahsedilen iki ve üç tekerlekli araçlarda olduğu gibi çıkarılabilir, değiştirilebilir piller kullanıyor ve bu da onu sıfır emisyonlu şehir içi sürüş için pratik bir çözüm haline getiriyor.

S04, 2,33 m (91,7 inç) uzunluğa ve 1,56 m (61,4 inç) genişliğe sahip kompakt bir taşıt ve büyük şehirlerin yoğun yollarında kolay manevra ve park etme olanağı sağlıyor. Agresif LED farlar ve entegre çamurluklar ve tamponlardaki siyah plastik kaplama ile tasarım oldukça modern.

İçeride iki koltuk ve oldukça iyi bir 310 litre bagaj kapasitesi var. Ekipman, elektrikli camlar, klima ve ABS içerirken, kullanıcının akıllı telefonu aracılığıyla anahtarsız giriş ve çalıştırma yapması mümkün.

S04, farklı güç çıkışlarına ve pil kapasitelerine sahip iki modelde sunulacak. İlki, 8 hp (6 kW / 8 PS) elektrik motoruna, 45 km/sa ile sınırlı azami hıza ve 5,6 kWh pile sahip bir L6e hafif dört tekerlekli taşıt olarak sınıflandırılacak. Bu segment, S04'ün İspanya'da 15 yaşından itibaren bir moped ehliyeti ile kullanılmasına izin veriyor.

İkinci versiyon, 90 km/sa ile daha yüksek bir azami hıza izin veren 19 hp (14 kW / 19 PS) elektrik motoruna sahip bir L7e ağır quadricycle olarak sınıflandırılacak. Toplam 11,2 kWh kapasiteli çift pil, WMTC standartlarına (motosikletlerde kullanılan homologasyon) göre 149 km menzil sunuyor.

Her iki versiyonda da piller çıkarılabiliyor, böylece Silence'in pil değişim istasyonlarından birinde aylık 20 € (23 $) abonelikle tam şarjlı olanlarla değiştirilebiliyorlar. Pil takımı da bir el arabasına bağlanmış, böylece S04'ün sahibi pili istediği yere götürüp evde veya işte şarj edebiliyor. Rakip ACM City One tarafından da dahil edilen bu özellik, özel park yeri olmayan dairelerde yaşayan Avrupa vatandaşları için kullanışlı olacak.

Silence S04, Barselona, ??İspanya'da tasarlanmış, geliştirilmiş ve üretilmiş. Şirket resmi bir piyasaya çıkış tarihi açıklamadı, ancak ilk örneklerin 2022'nin ortalarında yola çıkacağı ve giriş seviyesi modelin yaklaşık 7.500 Euro'dan (8.695 $) başlayacağı söyleniyor. Bu segmentteki rakip modeller arasında Mobilize EZ-1, Citroën Ami ve Opel Rocks-e, retro Microlino 2.0 ve ACM City One sayılabilir.

Silence'ın e-scooter'ları da SEAT MO kentsel mobilite markası altında satılıyor. Nitekim, SEAT MO eScooter 125, yeniden yapılandırılmış bir Silence S01, SEAT MO eKickScooter 65 ise bir Silence S02. Bu, 2019 yılından SEAT Electric Minimo Concept'in piyasaya çıkacak olan üretim versiyonunun Silence S04 ile yakından ilişkili olabileceği anlamına gelebilir, ancak bu şu anda sadece bir spekülasyon.

Son Güncelleme : 31 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo