VW Group, Porsche Taycan'ınızı 10 Dakikada Kablosuz Olarak Yüzde 80'e Şarj Etmeyi Hedefliyor

Ototeknikveri     31 Ekim 2021 10:28

Şirketin uygulamalı malzeme bilimi teknoloji birimi olan Volkswagen Group of America'nın Knoxville İnovasyon Merkezi, geleceğin teknolojisi üzerinde çalışmak için Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı (ORNL) ve Tennessee Üniversitesi ile araştırma işbirliğini genişletiyor.

VW Group, Porsche Taycan'ınızı 10 Dakikada Kablosuz Olarak Yüzde 80'e Şarj Etmeyi Hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üç ortak birlikte “elektrikli mobiliteyi ve sürdürülebilir ulaşımı desteklemek için malzeme bilimi ve geri dönüşüm konseptlerindeki atılımların nasıl entegre edileceğini keşfetmeyi” amaçlıyor. İlk projeleri kablosuz olarak otomobil şarj etmenin daha iyi bir yolunu test edecek.

 

Ortaklar, bir Porsche Taycan ile ORNL'nin yüksek güçlü kablosuz EV şarj konsepti üzerinde çalışmayı planlıyor. Amaç, paraziti ortadan kaldırmak için elektromanyetik dalgalara odaklanan kablosuz şarj tasarımında bir atılım yapmak.

 

İlk testler umut verici ve bir prototip sistem şimdiden yüzde 98'e varan bir verimlilik gösterdi. Bu, şarj cihazından çıkan gücün neredeyse tamamının araca ulaştığı anlamına geliyor. Ekip, VW ile çalışarak gücü 6,6 kW'dan 120 kW'a çıkarmayı başardı. Ancak hedef, Taycan'ın sadece 10 dakikada yüzde 80'e kadar şarj olmasını sağlayacak olan 300 kW'lık bir güç seviyesine ulaşmak.

ORNL Enerji Bilimi ve Teknolojisi Laboratuvar Direktörü Xin Sun, “ORNL'nin yüksek güçlü, ultra verimli kablosuz şarj teknolojisini göstermek için Volkswagen ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Eşsiz çok fazlı elektromanyetik bobin tasarımımız ve güç elektroniğimiz, elektrikli araçlarda menzil endişesini azaltma ve ABD ulaşım sektörünün karbonsuzlaşmasını hızlandırma potansiyeli ile kompakt bir sistemde yüksek güç aktarım seviyeleri sağlıyor." dedi.

 

Araştırma, bunun ötesinde, gelişmiş fonksiyonel malzemeler gibi alanlara genişleyecek. Bu, kompozit otomobil gövdesi parçalarını, iç tasarımlar için bitki bazlı malzemeleri ve fiber takviyeli kompozitler gibi tarihsel olarak geri dönüştürülemeyen kabul edilen malzemeler için yeni geri dönüşüm konseptlerini içeriyor.

Volkswagen Grubu Grup Araştırmaları İcra Direktörü Nikolai Ardey, “Küresel Volkswagen Grubu, dünya çapında geleceğin mobilitesine ilişkin daha sürdürülebilir bir vizyon oluşturmayı hedefliyor ve bunu gerçekleştirmek için dünyanın en iyi araştırmacılarını bir araya getiriyoruz. Oakridge Ulusal Laboratuvarı ve Tennessee Üniversitesi gibi ortaklarla ortak inovasyon, Volkswagen'in uluslararası inovasyon ekibinin gücünü katlamaya yardımcı oluyor." diye konuştu.

Son Güncelleme : 31 Ekim 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo