Yeni Ford Ranger, Global Model Olarak 24 Kasım'da Çıkış Yapacak

Ototeknikveri     01 Kasım 2021 09:04

Ford Australia, tamamen yeni Ranger için yeni bir teaser yayınladı ve yeni modelin 24 Kasım'da görücüye çıkacağını duyurdu. Arazi ve trafiğe açık yollarda çeşitli koşullarda kapsamlı bir şekilde test edilen aracın “Şimdiye kadarki en çok yönlü ve en yetenekli Ranger” olduğu söyleniyor.

Yeni Ford Ranger, Global Model Olarak 24 Kasım'da Çıkış Yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni teaser, suyun içinden geçen bir Ranger'ı gösteriyor ve ön LED farlara odaklanıyor. Ford ayrıca eskizler, 3D çizimler ve kil modellemeyi içeren tasarım sürecinden bir video yayınladı.

Yeni nesil Ranger, Ford Avustralya tarafından tasarlandı, ancak dünya çapında 180'den fazla pazara satılan küresel bir ürün olacak. Geliştirme sırasında, tasarımcılar 5.000'den fazla kişiyle röportaj yaptı ve kendileri için en önemli olanı görebilmeleri için atölyelerde yüzlerce kamyonet sahibini gözlemledi.

Ranger'ın Baş Tasarımcısı Max Tran şunları söyledi: "Tasarımcılar olarak, süreçte müşterilerle çok daha erken etkileşim kurduk, onlarla daha fazla zaman geçirdik ve her zamankinden daha fazla içgörü elde ettik. İlginç bir şekilde, hangi pazar olursa olsun müşterilerimizin kendi işini yapan ve sıkı çalışan kişiler olduğunu gördük. Kendi sorunlarını çözmeyi seviyorlar ve araçlarına güvenmeyi seviyorlar… Sadece aracın çalışma şekli değil, aynı zamanda onu sürerken hissettikleri de bu sevgiyi yansıtıyor.”

Yeni Ranger, 2023 Volkswagen Amarok ile paylaşılacak olan Bronco tarafından kullanılana benzer T6 merdiven şasi mimarisinin yükseltilmiş bir versiyonuna dayanacak. Amiral gemisi Ranger Raptor için 2.3 litrelik EcoBoost dört silindirli, 2.7 litrelik EcoBoost V6 ve muhtemelen 3.0 litrelik EcoBoost V6'yı alması bekleniyor. Ek olarak, ilk kez bir plug-in hibrit versiyonu tanıtılacak, bazı pazarlarda 2.0 EcoBlue bi-turbo dört silindirli dizel de sunulacak.

Yeni Ranger'ın prömiyeri 24 Kasım'da Ford'un Facebook sayfasından ve Ford Avustralya'nın Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak. ABD'de muhtemelen gelecek yıl 2023 MY modeli olarak gelecek.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo