Toyota Raize ve Daihatsu Rocky için "e-SMART" menzil genişletici

Ototeknikveri     01 Kasım 2021 09:32

Toyota Raize ve Daihatsu Rocky, 2022 için "e-SMART" menzil genişletici hibrit güç aktarma organının eklenmesi de dahil olmak üzere bir dizi küçük güncelleme aldı.

Toyota Raize ve Daihatsu Rocky için "e-SMART" menzil genişletici
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni hibrit seçeneği, tekerleklere bağlı olmayan ancak arka koltukların altında bulunan 4,3 Ah lityum iyon pili şarj etmek için kullanılan yeni geliştirilmiş doğal emişli 1,2 litrelik üç silindirli bir motora sahip. 105 hp (78 kW / 106 PS) güç çıkışı ve 170 Nm torka sahip bir elektrik motoru ise, ön tekerleklere güç vererek şanzıman ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

 

Sürücü ayrıca tek pedallı sürüşe izin veren Akıllı Pedal (S-PDL) özelliğinden de yararlanıyor. Toyota, hibritin ortalama yakıt tüketiminin WLTC döngüsüne göre 3.57 lt/100km olduğunu iddia ediyor.

 

Hibrit versiyonun eklenmesinin yanı sıra, her iki model de sadece 1.2 litrelik üç silindirli motorla da sunulacak. Bu motor sadece CVT şanzımanla geliyor, iki tekerlekten çekişe izin veriyor ve iyileştirilmiş termal verimliliğe sahip.

 

Toyota bize yeni benzinli motor için güç/tork rakamlarını vermedi, ancak 4.83 lt/100 km WLTC yakıt tüketimine sahip olduğunu ve “yüksek güç performansı” ve “düşük hızlarda iyileştirilmiş hızlanmadan” yararlandığını iddia ediyor. Mevcut turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli motor, yine bir CVT şanzımanla eşleştirilen dört çekerli versiyonlar için ayrılmış.

 

Standart donanım, artık karanlıkta yayaları algılayabilen gelişmiş çarpışma uyarısı ve çarpışma önleme sistemlerine sahip Smart Assist'i içeriyor. Ek olarak, uyarlanabilir hız sabitleme sistemi (ACC), elektrikli park freninin benimsenmesi sayesinde yeni bir "durdurma tutma işlevine" sahip ve "tüm hızlarda izlemeyi" destekliyor.

 

Toyota/Daihatsu, sahibi anahtarla kilitli bir araca yaklaştığında kabin ışıklarını açan bir karşılama ışığı işlevi de ekledi. Hibrit versiyonlar ayrıca, acil durum güç kaynağı sistemi olarak kullanılabilen bir AC100V, 1.500W priz kutusu ile standart olarak geliyor.

 

Toyota Raize Hybrid 2.163.000 Yen'den (18.943 $) başlayan fiyatlarla ve Daihatsu Raize Hybrid 2.116.000 Yen'den (18.531 $) başlayan fiyatlarla Japonya'da zaten mevcut.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo