Bosch, 2022'de Yarı İletken Üretimine 462 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak

Ototeknikveri     01 Kasım 2021 10:21

Bosch, gelecek yıl üç yarı iletken üretim tesisine 400 milyon € (462,5 milyon $) yatırım yapacağını duyurdu. Yatırımın büyük bölümü Haziran ayında faaliyete geçen Almanya'nın Dresden kentindeki üretim tesisine gidecek.

Bosch, 2022'de Yarı İletken Üretimine 462 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Robert Bosch GmbH yönetim kurulu başkanı Dr. Volkmar Denner, "Çiplere olan talep baş döndürücü bir hızla artmaya devam ediyor. Mevcut gelişmelerin ışığında, müşterilerimize mümkün olan en iyi desteği sağlayabilmek için yarı iletken üretimimizi sistematik olarak genişletiyoruz” dedi.



Reuters'e göre, Bosch, Dresden tesisiyle birlikte Almanya'daki Reutlingen tesisinde ek "temiz oda alanı" yaratmak için 50 milyon € (58 milyon $) yatırım yapmayı planlıyor. Bu kararla Bosch, 2021 ile 2023 yılları arasında sahaya toplam 150 milyon € (173 milyon $) yatırım yapmış olacak.



Bosch'un yönetim kurulu üyesi Harald Kroeger, "Amacımız, Dresden'de çip üretimini planlanandan daha erken hızlandırmak ve aynı zamanda Reutlingen'deki temiz oda kapasitesini artırmak. Ürettiğimiz her ek çipin mevcut durumda yardımcı olacağını biliyoruz." dedi.



Bosch ayrıca bitmiş yarı iletkenleri test etmek için Malezya'nın Penang kentinde yeni bir merkez inşa edecek. Şirket, merkezin 2023'ten itibaren çip ve sensör testlerini gerçekleştirmesini bekliyor. Başlangıçta 14.000 metrekarelik bir alanı kaplayan merkez, 400 çalışan için temiz odalar, ofis alanı, Ar-Ge ve eğitim tesisleri sağlayacak.



Bosch, 1970'den beri yarı iletken üretiyor ve bugün çipler tüketici elektroniği ve otomobillerde kullanılıyor. Otomotiv sektörü, birçok çip üreticisinin pandemi sırasında üretimlerini tüketici elektroniğine geçirmeyi tercih etmesiyle birlikte arz kesintisinden özellikle etkilendi.



2022'ye kadar sürecek olan kıtlıklarla birlikte, herhangi bir ek üretim, para kaybeden otomobil üreticileri için kuşkusuz hoş bir haber. Tahminler, bir bütün olarak otomotiv endüstrisinin kıtlık nedeniyle bu yıl 210 milyar dolar kaybedebileceğini gösteriyor.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo