Toyota'nın Japonya'daki Müzesi Artık Birinci Nesil Honda NSX'i İçeriyor

Ototeknikveri     01 Kasım 2021 11:54

Japonya'daki Toyota Otomobil Müzesi, koleksiyonuna özel bir otomobil ekledi: birinci nesil Honda NSX.

Toyota'nın Japonya'daki Müzesi Artık Birinci Nesil Honda NSX'i İçeriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Genişleyen müze, Nagoya yakınlarındaki Nagakute şehrinde bulunuyor ve sadece Toyota'nın tarihinin en önemli otomobillerini kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda bir bütün olarak otomobil endüstrisinin tarihini de kutluyor ve diğer üreticiler tarafından üretilen düzinelerce otomobil var. Honda, Toyota'nın en büyük rakiplerinden biri olsa da, Japon otomobil üreticisi NSX'in önemini kabul etmekten açıkça mutlu.

 

NSX 1990'da ilk kez piyasaya sürüldüğünde, performansı konfor, pratiklik ve güvenilirlikle, o sırada başka hiçbir süper otomobilin eşleşemeyeceği şekilde birleştirmeyi başardı. Kısa sürede piyasadaki paranızın karşılığını en iyi şekilde veren süper otomobillerden biri olarak kendini kanıtladı ve iki nesil boyunca yani 15 yılı aşkın bir süre üretildi.

 

Toyota, NSX'e hiçbir zaman ortadan motorlu bir rakip üretmedi, ancak o zamanlar, dördüncü nesil Supra da dahil olmak üzere, kendi başına bir dizi heyecan verici spor otomobil satıyordu.

Müzede birinci nesil Civic'in yanında, N360 ve S500 gibi bir dizi başka Honda modeli de bulunabiliyor.

 

Müzede yıllar boyunca popüler olmuş çok sayıda başka önemli araba da sergileniyor. Bunlar arasında Bugatti Type 57, Chevrolet C1 Corvette, Cadillac Eldorado Biarritz, Fiat 500, Ford Model T, Jaguar XK120, Lincoln-Zephyr, Lotus Elite, Mercedes-Benz 500K, Nissan Skyline, Peugeot 356, Rolls-Royce Silver Ghost ve bir Saab 92 var.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo