Renault Kangoo E-TECH Electric, 2022 Baharında 300 km Menzil ile Avrupa'ya Gelecek

Ototeknikveri     03 Kasım 2021 11:08

Renault, geçen yıl yeni nesil Kangoo'yu tanıttı ve şimdi sıra tamamen elektrikli versiyonda. 300 km menzile sahip Renault Kangoo Van E-TECH Electric, dizel ve benzinli çeşitleriyle birlikte 2022 baharından itibaren Avrupa'da satışa sunulacak.

Renault Kangoo E-TECH Electric, 2022 Baharında 300 km Menzil ile Avrupa'ya Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, 2011'den bu yana Avrupa'da yaklaşık 70.000 elektrikli Kangoo van sattı ve sıfır emisyonlu hafif ticari araçların popülaritesinin artması nedeniyle yeni neslin daha da geniş çapta benimsenmesini hedefliyor.

Güç aktarma organlarına baktığımızda, Renault Kangoo Van E-TECH Electric, 121 hp (90 kW / 122 PS) güç çıkışı ve 245 Nm tork üreten bir elektrik motoruyla donatılmış. 45 kWh pil, WLTP döngüsüne göre 300 km menzil sunuyor. Ayrıca pil zeminin altına yerleştirilmiş ve bu nedenle bagaj alanını etkilemiyor.

 

Renault üç tip şarj cihazı sunuyor; evler için standart 11kW, kamuya açık şarj istasyonları için isteğe bağlı 22kW ve 80kW DC hızlı şarj cihazı. 11 kW'lık bir duvar kutusuna takıldığında, pilin yüzde 15'ten yüzde 100'e çıkması 3 saat 50 dakika alırken, 80 kW'lık bir şarj cihazı yalnızca 30 dakikada 170 km menzil sağlıyor.

Güç çıkışını menzil lehine sınırlayan Eco dahil, modelde altı sürüş modu var. Sürücü, geleneksel hidrolik frenleme ile birlikte çalışan Adaptif Rejeneratif Fren Sisteminden (ARB) en iyi şekilde faydalanmak için üç farklı rejeneratif fren seviyesi arasından seçim yapabiliyor. Klima sisteminde ayrıca verimliliği en üst düzeye çıkaran bir ısı pompası da bulunuyor.

 

Elektrikli Kangoo, 1.45 m genişliğinde yan açıklıklar, 3.9 metreküp kargo alanı, 600 kg yük ve 1.500 kg çekme kapasitesi dahil olmak üzere geleneksel güç aktarma organlarına sahip versiyonlarla aynı yeteneklere sahip. Yakın gelecekte Renault, Kangoo Van E-TECH Electric'in 4,9 metreküp kargo alanı ve 800 kg yük ile uzun aks mesafeli bir versiyonunu sunacak.

İsteğe bağlı donanım, Renault Easy Link bilgi-eğlence sistemi için 8 inç dokunmatik ekran, 10 inç dijital gösterge paneli, ısıtmalı ön cam, ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve Stop & Go ile Adaptif Hız Sabitleyici dahil çeşitli ADAS sistemlerini içeriyor.

Renault Kangoo Van E-TECH Electric, son 450 milyon €'luk yatırımın ardından, Kangoo serisinin geri kalanı ve kardeş Mercedes-Benz Citan ve Nissan Townstar modelleriyle birlikte Fransa'nın Maubeuge kentinde üretilecek. Elektrik motorları ve şarj üniteleri, Fransa, Normandiya'daki Cleon fabrikasında üretiliyor. Rakip modeller arasında Citroen e-Berlingo, Peugeot e-Partner, Opel Combo-e ve Toyota Pro-Ace City yer alıyor çünkü VW ve Ford şu anda küçük kamyonetlerinin tam elektrikli versiyonlarını sunmuyor.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo