Hyundai, 2024 Ioniq 7 Elektrikli SUV'ye Dönüşecek Seven Konseptini Sundu

Ototeknikveri     05 Kasım 2021 10:05

Hyundai, dünya prömiyerini 17 Kasım'da bu ayki AutoMobility LA fuarında yapacak olan SEVEN adlı yeni bir konsepti duyurdu. Firma bu konseptle birlikte elektrikliye geçiş planları hızlandırdığını da göstermiş oldu.

Hyundai, 2024 Ioniq 7 Elektrikli SUV'ye Dönüşecek Seven Konseptini Sundu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Henüz çözemediyseniz SEVEN, Hyundai'nin bir önceki duyurusuna göre 2024'ün başlarında piyasaya çıkacak olan Ioniq 7 elektrikli SUV üretim modeli için bir ön izleme işlevi görecek. Bu model hem altı hem de yedi kişilik koltuk konfigürasyonu sunacak.

Koreli şirket, konsepti çevreleyen herhangi bir ayrıntı konusunda çekingen davrandı ve bilgileri, Ioniq 5 ve Staria minibüsünde gördüklerimizin bir kombinasyonu olan aydınlatma mimarisi, salon ambiyansı ve kabinde çevre dostu malzemelerin kullanımı gibi bazı özelliklerle sınırlandırdı. 

Hyundai tarafından yapılan açıklamada "Teaser görüntüleri, içten yanmalı motor çağının geleneklerinden ayrılmaya cesaret eden fonksiyon tasarımını izleyen bir formu ortaya koyuyor. SEVEN'in aydınlatma mimarisi, IONIQ'in analog ile dijital duyguyu birleştiren benzersiz tasarım kimliği Parametrik Pikseller tarafından tanımlanıyor" denildi.

Şirket, açıklamasında, “SEVEN'in iç tasarımı, Hyundai Motor'un IONIQ 5 ile sergilediği alan inovasyonunu derinleştiren, birinci sınıf ve kişiselleştirilmiş bir salon ambiyansı sunuyor." diye ekledi.

CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes, kısa süre önce Eylül ayında yayınlanan bazı karartılmış teaser'lara dayanarak Ioniq 7'nin görünümü hakkında tahminde bulunmaya çalıştı, ancak konsepti LA Auto Show'da gördükten sonra elektrikli SUV'u tekrar gözden geçireceğiz.


Ioniq 7 İçin Bol Güç ve Hızlı Şarj

Çalışmanın ne getireceği henüz bilinmemekle birlikte, Hyundai daha önce tüm Ioniq modellerinin E-GMP platformlarını kullanacağını ve 7'nin 100 kWh ve 800 volt kapasiteli yeni SK Innovation pillerini kullanacağını doğrulamıştı. Bu pil, 483 km'den fazla menzil ve yaklaşık 18 dakika süren yüzde 10-80 şarj süresi ile hızlı şarj sunan teknoloji ile gelecek. Ayrıca, 308 hp (230 kW / 313 PS) toplam çıkışa sahip çift motorlu bir kurulum kullanan dört tekerlekten çekişli bir versiyon da sunulacak. Hyundai daha sonraki bir aşamada daha da güçlü seçeneklerle karşımıza çıkarsa şaşırmayız.

Son Güncelleme : 05 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo