Mercedes Yine Dizel Emisyonlarında Hile Yapmakla Suçlandı

Ototeknikveri     07 Kasım 2021 05:31

Geçmişte emisyon hilesi için ceza ödemek zorunda kalan Mercedes, şimdi Euro 6 uyumlu dizel motorlarında sekiz farklı emisyon testi hile cihazı kullanmakla suçlandıkları için tekrar benzer bir sorunla karşılaşabilir.

Mercedes Yine Dizel Emisyonlarında Hile Yapmakla Suçlandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kar amacı gütmeyen bir Alman çevre örgütü olan Deutsche Umwelthilfe e.V.'ye göre (DUH), emisyon testlerini yanıltmak için pek çok farklı strateji kullanıldı, bu da araç gerçek yollara geri döndüğünde nitrojen oksit emisyonlarının artmasına neden oldu.



Bu sonuca ulaşmak için DUH, emisyonları ve motor verilerini ölçerek 2016 Mercedes E350 BlueTec 4MATIC modelini test etti. Buldukları şey, test istasyonunda otomobilin izin verilen nitrojen oksit limiti içinde kaldığı, ancak yolda nitrojen oksit emisyonlarının yüzde 500'e kadar arttığıydı.



DUH İcra Direktörü Jürgen Resch konuyla ilgili şunları söyledi: 'Bu cihazlar, neredeyse tüm durumlarda bu arabaların temiz olmamasını sağlıyor. Normal sürüş sırasında NOx seviyelerini %500 aşıyorlar. Şehirleri nitrojen oksitle dolduruyorlar. Bunun nedeni, çevre ve şehir sakinlerinin sağlığı pahasına karı maksimize etmekle ilgilidir. Geçtiğimiz günlerde Daimler'i aradık. Onları mahkemeye verdik. Şirketin farklı bir yol izleyeceğini söylediler. Bunu henüz görmüyoruz. Havayı kirleten bu araçların geri çağrılması gerekiyor”.



Daha fazla yanıt arayan CAR Magazine, Mercedes İngiltere'ye ulaştı, buradaki yetkililer ise "Açıklanan kalibrasyonlar biliniyor. Bize göre, bunlar son derece karmaşık emisyon kontrol sisteminin etkileşimi ve genel bağlamında yasadışı hile cihazları olarak değerlendirilmemeli. Alman bölge mahkemelerinde ve daha yüksek bölgesel mahkemelerde verilen kararların büyük çoğunluğu Daimler'in lehine olmaya devam ediyor, davaların yaklaşık %95'inde mahkemeler şirket lehine karar veriyor." dedi.



Açıklama şöyle devam etti: “Bölge mahkemesi düzeyinde, şirket lehine davaların reddine ilişkin 15.500'den fazla karar var; sadece yaklaşık 900 davada şirket aleyhine karar verildi. Şu anda yüksek bölge mahkemelerinde lehimize yaklaşık 900 karar var ve aleyhimize sadece üç karar var. Alman Federal Adalet Divanı (BGH), Daimler AG'nin yasal görüşünün önemli noktalarını çeşitli kararlarında da onayladı. Özellikle Federal Adalet Divanı (BGH), bu ve diğer kararlarında, motor kontrol ünitesindeki kabul edilemez olduğu iddia edilen bir kısıtlayıcı cihazın tek başına bir tazminat talebinde bulunulmasına yol açmadığına karar vermiştir.”

Son Güncelleme : 07 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo