MINI Yeni 2023 Hatch'i Tanıttı, Bir Sonraki Countryman ve EV Crossover'ı Onayladı

Ototeknikveri     07 Kasım 2021 07:19

MINI, 2030'ların başında tamamen elektrikli bir marka olmadan önce, resmi olarak onaylanan üç yeni model ile elektrik çağına hızla ilerliyor. Hem yeni nesil MINI Hatch hem de Countryman'in premium kompakt segmentteki halefi, 2023'te piyasaya çıkacak ve ardından küçük segmentte bir başka tam elektrikli crossover gelecek.

MINI Yeni 2023 Hatch'i Tanıttı, Bir Sonraki Countryman ve EV Crossover'ı Onayladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Her zaman markanın temel modeli olan MINI Hatch ile başlayarak, tamamen yeni nesil hem yanmalı motorlu hem de BEV versiyonlarla sunulacak. MINI, "Yüksek verimliliğe sahip benzinli ve dizel otomobiller, elektrikli mobilitenin henüz yeteri kadar yaygınlaşmadığı hedef gruplar ve bölgeler için gelecekte ideal bir çözüm olmaya devam edecek" diyerek, yanmalı motorları bir süre daha canlı tutacağını söyledi.



Kamufle edilmiş bir prototipin resmi görüntüleri, 2001'deki yenilenmeden önceki üç nesle benzer bir evrimsel stil yaklaşımını gösteriyor. Yeni MINI, öncekilere benzer oranlarda üç kapılı gövde stiline sadık kalıyor. Büyütülmüş farlar, daha kısa sarkıntılar, geniş çaplı tekerlekler ve camlı kısımları ile eskisinden daha küçük görünüyor.



Kapılardaki çıkartmalardan da anlaşılacağı gibi tamamen elektrikli olmasına rağmen, model karakteristik kaput kepçesini ve çoğunlukla kaplanmış geniş ızgarayı koruyor. Kamuflaj olmasına rağmen, arkada tavana monte edilmiş bir spoyler ve yeni stop lambaları görebiliyoruz. Elimizde iç mekan resimleri yok, ancak akıllı renk kullanımı ve deri içermeyen döşeme ile MINI STRIP by Paul Smith konsept otomobiline benzer minimalist bir stil yaklaşımı bekliyoruz.



İngiltere, Oxford'da üretilecek olan MINI Hatch'in, 1-Serisi, 2-Serisi Active Tourer, X1, X2, ve Countryman gibi pek çok BMW Group modelinde de yer alacak FAAR platformunun kısaltılmış bir versiyonunu kullanması bekleniyor.



Countryman'den bahsetmişken MINI, halefinin hem elektrikli hem de geleneksel güç aktarma organları ile sunulacak premium kompakt segmentte bir crossover olduğunu resmen onayladı. BMW X1/X2 kardeşleriyle birlikte Almanya'daki BMW Group Fabrikası Leipzig'de inşa edilecek. Boyut olarak büyüyecek olan model, MINI Vision Urbanaut konseptinden ilham alan alan, konfor ve artan değişkenlik açısından "yaratıcı çözümler" uygulayacak.



Son olarak, İngiliz marka daha küçük, tamamen elektrikli bir crossover geliştiriyor. Bu model, 2023'ten itibaren "küçük otomobil segmentinin e-mobilite için geliştirilen tüm yeni modellerinde" olduğu gibi, Çin'de "yeni inşa edilen bir otomobil fabrikasında" üretilecek. Pazara girdiğinde, yaklaşmakta olan Smart elektrikli crossover ve gelecekteki diğer elektrikli B-SUV'larla rekabet edebilir.



MINI, 2025'te son yanmalı motorlu yeni modelini sunacağını onayladı. Hedef, 2030'ların başında tamamen elektrikli bir marka olmadan önce, 2027 yılına kadar elektrikli araçların MINI'nin küresel satışlarının yüzde 50'sini oluşturması. MINI halihazırda elektrikli JCW konseptleri üzerinde çalıştığı için elektrifikasyon, John Cooper Works alt markasını da etkileyecek.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo