Toyota, ExxonMobil ve Chevron'dan Sonra Çevreye En Çok Zarar Veren Üçüncü Şirket Oldu

Ototeknikveri     08 Kasım 2021 08:37

Toyota, iklim politikalarına en çok zarar veren üçüncü kuruluş seçildi. En büyük petrol şirketlerinden ikisi, ExxonMobil ve Chevron ise, en engelleyici ilk iki seçildi.

Toyota, ExxonMobil ve Chevron'dan Sonra Çevreye En Çok Zarar Veren Üçüncü Şirket Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirketleri ve iklim değişikliği lobicilik taktiklerini araştıran InfluenceMap'in raporu, Toyota'yı listelerindeki en kötü otomobil üreticisi olarak sıraladı. Listede adı geçen diğer otomobil üreticileri BMW (18.), Daimler (24.) ve Hyundai (25.) idi.

 

InfluenceMap direktörü Ed Collins, The Guardian'a “Şirketlerin iklim politikasını engellemeye yönelik stratejilerinde bilim inkarcılığından uzaklaşıldı diyebiliriz, ancak hala her şey zarar verici. Gördüklerimiz, düzenlemeleri doğrudan baltalama çabalarıyla sınırlı değil. Aynı zamanda, hükümetleri inanılmaz derecede tehlikeli yollara sürükleyen son derece sofistike manipülasyon tekniklerini de içeriyor.” dedi.

 

Bu Toyota'nın lobicilik taktikleri nedeniyle ilk kez ifşa edilişi değil. The New York Times tarafından daha önce yayınlanan bir habere göre, Japon otomobil üreticisi, Biden yönetiminin elektrikli otomobillerin benimsenmesini hızlandırma planlarını geri püskürtmek için kapalı kapılar ardında kongre liderlerine kampanya yürüttü. Japon şirketi ayrıca, markanın genel yakıt ekonomisi rakamlarının artık ekonomi derecelendirmelerinin en alt kademesinde olduğunu gösteren EPA rakamlarında da ilerleme kaydetmedi.

 

Ayrıca, Toyota'nın, 2020 başkanlık seçim sonucuna itiraz eden Kongre'deki Cumhuriyetçilere bu yıl açık ara en büyük kurumsal bağışçı olduğu tespit edildi. Bu politikacıların birçoğunun iklim değişikliğinin bilimsel temelini sorguladığı da tespit edilmişti.

 

Japonya'ya dönersek, Toyota'nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda, tüm araçlar elektrikli olsaydı Japonya'nın yaz aylarında elektriğinin biteceğini iddia etti. Elektrikli otomobillere tam bir geçişi desteklemek için gereken altyapının ülkeye 135 milyar ila 358 milyar dolar eşdeğerine mal olacağını da sözlerine ekledi. Hindistan'da ise markaya bağlı yöneticiler, ülkenin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç kullanma hedefini kınadı.

 

Toyota, uzun süredir plug-in hibritlerin ve hidrojen teknolojisinin iklim değişikliğine karşı mücadelede elektrikten daha iyi uzun vadeli sonuçlar sunabileceğini savundu. Japon üretici o zamandan beri Subaru ile ortaklaşa geliştirdiği ilk elektrikli crossover modelini tanıttı. Bu da beklenen yedi tam elektrikli bZ aracının ilki oldu.

Son Güncelleme : 08 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo