Ford CEO'su Artık Tesla'dan Gelen Rekabeti "Görmezden Gelemeyeceğini" Söylüyor

Ototeknikveri     08 Kasım 2021 10:17

Ford CEO'su Jim Farley, otomobil üreticisinin çalışanlarına, şirketin Tesla'nın oluşturduğu tehdidi artık görmezden gelemeyeceğini söyledi.

Ford CEO'su Artık Tesla'dan Gelen Rekabeti "Görmezden Gelemeyeceğini" Söylüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Farley kısa süre önce çalışanlarla bir toplantı yaptı ve bu toplantının videosu Tesla'nın ne kadar hızlı genişlediğini ve elektrikli araç endüstrisinde bu kadar güçlü bir lider olmak için ne yaptığının tartışıldığını gösteriyor. Farley'in yorumları, VW CEO'su Herbert Diess'in Tesla'yı övmesi ve Alman otomobil üreticisinin dünyanın en büyük otomobil üreticisi olarak kalmak istiyorsa elektriklilere geçişini hızlandırması gerektiğini söylemesinden sadece birkaç hafta sonra geldi.

 

Farley, "Ford trilyon dolarlık bir şirket olsaydı, hissemiz yaklaşık 250 dolar değerinde olurdu. Şu anda Tesla'nın değer yaratmasını düşünün. Kaynakları var, akıllı insanlar, Model 3 şu anda Avrupa'da en çok satan araç. İngiltere'de de en çok satan araçtı. Çoğu ay, Kaliforniya'da en çok satan araç yine Model 3. Üstelik sadece elektrikli değil, genel olarak. Eğer başarılı olacaksak, bu rekabeti artık görmezden gelemeyiz.” dedi.

 

Farley, Tesla'yı on yıllardır endüstriye egemen olan eski otomobil üreticilerinden ayıran bazı önemli şeyleri açıklamaya devam etti:

 

"Tesla'ya bakın, onlardan ne öğrenebiliriz. Birincisi, doğrudan bir modelleri var… Arada kimse yok. Bunu çok kolaylaştırıyorlar. Aracı, müşteriye teslim etmek için çok fazla karmaşıklık olmadan yapılandırmak için üç veya dört tıklama yetiyor. Basit, pazarlıksız fiyatlandırma. Büyük bir rezervasyon sistemi ve uzaktan hizmet. İkincisi, Tesla, araçtaki elektroniklerin kullanımını en üst düzeye çıkarıyor. Kimse onlardan daha iyi yapmıyor. Müşterileri daha iyi bir pil için daha az ödüyor… Üçüncüsü, ürünün kendisi yanmalı motorlar alanının geri kalanından oldukça farklı ve OEM'lere kıyasla karmaşıklık çok az.”

 

Detroit Free Press, Farley'nin Rivian hakkında da konuştuğunu ve bir start-up olmasına rağmen elektrikli kamyonetinin teslimatlarına nasıl başladığına değindiğini belirtiyor.

 

Toplantının ardından medya mensuplarıyla konuşan Ford çalışanı Ryan McManus, toplantıya olumlu bir havanın geldiğini söyledi.

 

“Neredeyse bir futbol maçından sonra yakın bir galibiyet almak gibiydi. Galibiyet hakkında iyi hissediyorsun. Soyunma odasına geliyorsunuz, koç 'harika galibiyet' diyor ve işte geçemediğiniz yerler, üzerinde çalışmanız gereken yerler şunlar diye belirtiyor. Toplantının tonu olumsuz değildi, çok olumluydu. Daha az karmaşıklığa inmeye çalışmalıyız. Sadelik zordur. Meydan okuyanlar, özellikle Tesla gibi yeni başlayanlar, temiz bir sayfa avantajına sahip…”

Son Güncelleme : 08 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo