BMW, Elektrikli Otomobilleri Şarj Etmek ve Havayı Daha Temiz Hale Getirmek İçin İnek Gübresi Kullanıyor

Ototeknikveri     09 Kasım 2021 10:06

BMW bugün, yenilenebilir enerji projesinin bir parçası olarak süt çiftlikleriyle işbirliğini genişleteceğini duyurdu. California Bioenergy (CalBio) ile çalışan otomobil üreticisi, elektrikli araçlara güç sağlamak için kullanılabilecek elektrik üretmek için süt çiftlikleriyle birlikte çalışıyor.

BMW, Elektrikli Otomobilleri Şarj Etmek ve Havayı Daha Temiz Hale Getirmek İçin İnek Gübresi Kullanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Marka, gübreden metanı yakalayan ve daha sonra elektriğe dönüştüren yeni nesil, iklim açısından akıllı yeni bir süt teknolojisi üzerinde Bar 20 Dairy ile birlikte çalışacak. Bu teknoloji aynı zamanda, bir başka büyük sera gazı kaynağı olan metan emisyonlarının azaltılmasına da yardımcı oluyor. Üretilen enerji ile birleştirildiğinde, bu yılda 17.000'den fazla elektrikli otomobile güç sağlamaya eşdeğer emisyon azaltımı ile sonuçlanıyor.



Bar 20 Dairy çiftliği, yakıt hücresi teknolojisinin yerinde yenilenebilir elektrik üretmesiyle benzersiz. Yüksek verimli sistem, aynı miktarda biyogaz kullanırken geleneksel jeneratörlerden iki kat daha fazla elektrik üretiyor. Ayrıca yalnızca aksi takdirde boşa gidecek olan enerjiyi yakalamakla kalmayıp, aslında çevreye zararlı olabilecek enerjiyi de yakaladığı için en temiz enerji kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor.



Kuzey Amerika BMW eMobility enerji hizmetleri müdürü Adam Langton, “Bu ileri görüşlü modeli gelecekte genişletmeyi, ABD genelindeki çiftliklere daha fazla biyolojik sindirici yatırımı getirmeyi ve elektrikli otomobil sürücülerine temiz enerji sağlamaya devam etmeyi umuyoruz” dedi.



Çevresel faydalarının yanı sıra proje, çiftçiler için başka bir gelir kaynağı oluşturuyor ve BMW'nin çevre kredisi üretmesine olanak tanıyor.



CalBio CEO'su N. Ross Buckenham, “Silikon Vadisi'nin en iyi teknolojisini Central Valley'in en iyi teknolojisiyle bir araya getirerek gerçekten Kaliforniya için özel bir şey yapıyoruz. Bu ultra temiz, biyogaz yakıtlı, süt ürünleri üzerinden kendi kendine üretim güç sistemi, küçükten büyüğe mandıralara ölçeklenebiliyor. Şimdi, şebeke esnekliği sağlayan ve sera gazı emisyonlarını azaltırken yerel hava kalitesini büyük ölçüde iyileştiren, 7x24 bir megavatlık temel yük üretebilen büyük ölçekli bir sistemi gösterebildiğimiz için heyecanlıyız." diye konuştu.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo