Renault Scenic E-Tech Rendering, MPV'nin Elektrikli Bir SUV'a Nasıl Dönüşebileceğini Görselleştiriyor

Ototeknikveri     14 Kasım 2021 07:54

Renault, ürün gamını elektriklendirme ve gelecekte hangi modellerinin yaşayacağına karar verme sürecinde. Scenic'in, Espace ve Talisman'ın yanı sıra sonlanabilecek modeller arasında olduğu söyleniyor. Bununla birlikte, Renault'nun MPV'sini elektrikli bir SUV'a dönüştürme şansı var. Bu vizyon, Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından bu dijital çizimde tasvir edildi.

Renault Scenic E-Tech Rendering, MPV'nin Elektrikli Bir SUV'a Nasıl Dönüşebileceğini Görselleştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1996'da Megane'ı temel alan ilk Scenic nesli, kompakt MPV segmentinde bir öncüydü, ancak o zamandan beri işler çok değişti. Günümüzde insanlar, yerden yüksekliğin artmasıyla birlikte benzer bir pratiklik düzeyi sunan SUV'ları daha çok seviyorlar ve sağlam stillerinin oldukça popüler olduğu kanıtlandı.

 

Renault, 2016'da tanıtılan en yeni dördüncü nesil Scenic ve Grand Scenic'e bazı crossover unsurları ekledi, ancak büyük jantlar ve şekillendirilmiş gövde, alıcının benzer büyüklükteki SUV tekliflerine olan ilgisini korumak için yeterli değildi.

 

Çoğu otomobil üreticisi, özel kompakt MPV ürünlerini aşamalı olarak sonlandırdığından, Renault'nun da aynı şeyi yapması sürpriz olmaz, ancak bir zamanlar çok popüler olan bir modelden neden kurtulsunlar? Fransız şirket, mevcut neslin yakında durdurulmasıyla Scenic ismini emekliye ayırmak yerine, onu Mégane E-Tech ve yeni nesil Kadjar arasında yer alan aile odaklı bir SUV için kullanabilir.

Bu senaryo olası görünmeyebilir, ancak gerçekleşirse, tam elektrikli CMF-EV mimarisi, Scenic E-Tech için mükemmel bir temel olacaktır. Bu platform halihazırda Nissan Ariya ve Mégane E-Tech'in temelini oluşturuyor ve Renault Grubu'nun tüm C ve D-Segment modellerinde kademeli olarak kullanılacak. Bu, 215 hp'ye (160kW / 218 PS) kadar güç üreten bir elektrik motoru ve 470 km (292 mil) menzil sunan 60kWh'ye kadar kapasiteye sahip bir pil paketi getirecektir.

 

Spekülatif görselleştirme, Renault'nun en son tasarım dilini içeren yüksek sürüşlü bir modeli tasvir ediyor. Karakteristik bir aydınlatma imzasına sahip ince LED farlar, vurgulanmış çamurluklar ve koyu renkli bir tavana sahip iki tonlu renk şeması, Mégane E-Tech'in ağabeyi gibi görünmesini sağlıyor.

Hayali Scenic E-Tech, öncüllerinin tek kutulu stilini korumasa da, özel elektrikli otomobil mimarisinin boyutlandırma avantajları, beş kişilik geniş bir kabinle sonuçlanıyor. Scenic modeli pratiklikle ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğundan, ekstra saklama bölmeleri, esnek bir oturma düzeni ve çok sayıda bardak tutucu gibi özellikler muhtemelen uygulanacaktır.

 

Scenic ve Megane her zaman yakından ilişkiliydi, bu nedenle olası bir reenkarnasyon, kontrol panelini, yapılandırılabilir 12,3 inç dijital gösterge grubunu dikey olarak yönlendirilmiş 12 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranla birleştiren “OpenR” kokpit dahil olmak üzere Mégane E-Tech ile paylaşabilir.

 

Şu anda, mevcut Scenic'in yakında tamamen elektrikli ve hibrit modellere yer açarak aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması bekleniyor. Renault, Scenic'i canlı tutmaya karar verirse, Opel'in Zafira Life ile yaptığı gibi LCV tabanlı bir MPV'nin adını kullanabilir, bir haberin iddia ettiği gibi Mégane E-Tech'in yedi kişilik bir versiyonuna ekleyebilir veya doğrudan halefi olarak aile odaklı bir SUV tanıtabilir.  Üçüncü seçenekle ilgili sorun, biraz daha küçük Mégane E-Tech kompakt crossover ve daha büyük Kadjar SUV arasında bunun için yeterli alan olmaması nedeniyle pazardaki konumlandırma.

Not: Bu çizim, CarScoops için Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından yapılmıştır. Renault ile ilgili olmayan ve Renault tarafından onaylanmayan spekülatif bir çizimdir.

Son Güncelleme : 14 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo