2023 BMW 7-Serisi Gelecek Yıl 3. Seviye Otonom Sürüş Kazanacak

Ototeknikveri     14 Kasım 2021 10:06

2023 7-Serisi, son aylarda birkaç kez test edilirken görüntülendi ve görünüşe göre önümüzdeki aylarda bir konsept tarafından önizlenecek. Bazı tartışmalı stil güncellemeleri içerecek ve Seviye 3 kendi kendine sürüş sistemi kullanacak.

2023 BMW 7-Serisi Gelecek Yıl 3. Seviye Otonom Sürüş Kazanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW geliştirme direktörü Frank Weber, yakın zamanda Forbes ile konuşurken böyle bir sistemin kullanıldığını doğruladı. Weber, "Gelecek yıl 7 Serisi'nde bizden 3. Seviye otonom sürüş göreceksiniz. Bu satın alabileceğiniz bir işlev olacak. 7 Serisinin lansmanında yola çıkmaya hazır olacak.” dedi.

Seviye 3 otonom sürüş sistemleri, bir aracın sınırlı koşullar altında kendi kendine sürmesine izin veriyor, ancak sürücünün yine de direksiyonu gerektiğinde devralmaya hazır olması gerekiyor. Weber, X5, X7, 5-Serisi ve tamamen elektrikli iX dahil olmak üzere diğer BMW modellerinin de Seviye 3 sistemini alacağını sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, yeni 7-Serisi, gelecek yıl bir Seviye 3 sisteminin gerektirdiği tüm teknolojiye sahip olacak olsa da, ABD'deki mevzuat, aslında yerel alıcılara sunulmayacağı anlamına geliyor. Avrupa'da, çarpışmaların sorumluluğunu otomobil üreticilerine (veya sigortaya) yükleyen Seviye 3 düzenlemesi zaten oluşturulmuş durumda, ancak dünya çapındaki farklı düzenlemeler, otomobil üreticilerinin şimdilik Seviye 3 statüsünü her yerde sunmalarına engel oluyor.

Weber, bu tür sistemlerle ilgili mevcut düzenlemelerden bahsederken, "Bir insan sürücüden daha güvenli otonom sürüşe ulaşmak için 435 milyon mil sürüşün simüle edilmesi gerekiyor. Stabil bir ürün çıkaracaksanız 3. Seviye otonom sürüş için en az 1 yıl harcamanız gerek. Dolayısıyla henüz çok sayıda otomobil üreticisinden bu özelliği göremeyeceksiniz.” dedi.

Son Güncelleme : 14 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo