Nio Triatlon: Üç Kişiliğe Sahip Bir Elektrikli Otomobil İçin Bağımsız Bir Tasarım Çalışması

Ototeknikveri     14 Kasım 2021 11:35

Nio Triatlon Konsepti olarak adlandırılan bu özel tasarım, şimdiye kadar karşılaştığımız en dikkat çekici projelerden biri olabilir.

Nio Triatlon: Üç Kişiliğe Sahip Bir Elektrikli Otomobil İçin Bağımsız Bir Tasarım Çalışması
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu dijital çizimler şu anda Nio'da dış tasarım stajyeri olan Guillaume Mazerolle tarafından yaratıldı. Konsept, Formula 1'den ilham alan bir yarış arabasından Extreme E tarzı bir arazi aracına ve hatta yüksek performanslı bir hiper tekneye kolayca değiştirilebilen bir aracı tasvir ediyor.

 

Triatlon Konseptini destekleyen, merkezi olarak monte edilmiş bir kabini barındıran karmaşık bir hücre/monokok. Araç, Formula 1 ve IndyCar'dan türetilen 'Sprint Modu'ndayken, büyük bir arka kanat, karmaşık bir ön kanat, tekerlek kapakları, aerodinamik bargeboardlar ve karmaşık bir difüzörü içeren karmaşık aerodinamik parçalarla süslenecek.

 

Bu aerodinamik parçalar, araç sahipleri aracı araziye çıkarmak istediğinde çıkarılabilecek. Onların yerine, Formula Offroad yarışçılarının kullandıklarına benzer büyük tekerlekler ve lastikler bulunacak. Hücreyi korumak için yeni dış parçalar da kullanılacak.

 

Üçüncü ve son konfigürasyon 'Aquatic Mode'. Bu versiyonda, Nio'nun hücresine, suda yüksek hızlarda kaymasını sağlayacak bir çift şamandıra eşlik edecek.

 

Mazerolle, Triatlon Konseptini, NASCAR'da kullanılanlar gibi büyük bir sprint pisti içerecek özel olarak inşa edilmiş devrelerde rekabet etmek için tasarlanmış tamamen elektrikli bir güç aktarma organı kullanırken, pistin merkezi bir off-road pisti ve bir su bölümü olarak ikiye ayrılabilecek.

 

Kuşkusuz, bu çılgınca bir senaryo. Ancak, tamamen elektrikli motor sporlarının "uzak geleceği" böyle görünüyorsa, hiç fena değil.

 

Not: Bu çizimler, tasarımcı Guillaume Mazerolle tarafından yapılmıştır, Nio ile ilişkili değildir ve Nio tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 14 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo