Skoda Gelişmekte Olan Pazarlar İçin Daha Küçük Bir SUV Planlıyor

Ototeknikveri     15 Kasım 2021 10:42

Gelişmekte olan pazarlar için küçük SUV'ler otomotiv dünyasında bir trend haline geliyor ve Škoda bu trendde eksik olamazdı. Çek otomobil üreticisinin, Hindistan ve diğer benzer pazarlarda satılabilecek, uzunluğu 4 metrenin altında olan yeni bir yüksek sürüşlü model düşündüğü bildiriliyor.

Skoda Gelişmekte Olan Pazarlar İçin Daha Küçük Bir SUV Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Škoda kısa süre önce tüm Volkswagen Grubu için MQB A0 platform geliştirme sorumluluğunu üstlendi. Hindistan'da geliştirilen ve üretilen Slavia sedan ve Kushaq B-SUV, Hindistan 2.0 planının bir parçası olarak platformun MQB A0 IN türevini temel alıyor.


Mart 2021'de tanıtılan Škoda Kushaq, şu anda Çek otomobil üreticisinin 4,225 mm (166 inç) uzunluğuyla küresel serisindeki en küçük SUV.

Autocar India'ya konuşan Škoda yönetim kurulu başkanı Thomas Schäfer, şirketin daha küçük bir SUV aradığını itiraf etti: “4m altı segment zorlu bir segment. İyi bir marjı olmalı ve iyi görünmeli”. Üst düzey yetkili, platformun aracın değerinin yaklaşık yüzde 70'ini taşıdığını ve artık MQB A0'ın sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu gururla belirterek, "gerçekten içine dalabileceklerini" sözlerine ekledi. Ancak bunun kolay bir iş olmadığı için “hala yapılması gereken ödevler” olduğunu belirterek, “henüz tam olarak bitirmedik” dedi.

 

Schäfer, bunu uygulanabilir kılmak için yeni ürünün Hindistan ile sınırlı kalmaması, küresel ihracatı hedeflemesi gerektiğini söyledi. Projeye yeşil ışık yakılırsa, bütçe dostu SUV, MQB A0 IN mimarisinin biraz küçültülmüş bir versiyonuna oturabilir. VW Group'un parça koleksiyonundaki doğal emişli 1.0 MPI ve turboşarjlı 1.0 TSI benzinli motorlar, sürekli büyüyen segment için mükemmel uyum sağlar gibi görünüyor.


Škoda Kamiq, 4.241 mm (167 inç) ölçülerinde, Avrupa'da Karoq ve Kodiaq'ın altında yer alan bir B-SUV.

4 metrenin altındaki (157,5 inç) uzunluk, modeli Hindistan'a özel Kushaq'tan (4,225 mm / 166 inç), Avrupa'ya özel Kamiq'ten (4,241 mm / 167 inç) ve Çin'e özel Kamiq'ten (4.390 mm / 172.8 inç) daha kısa yapacak. Bunların tümü B-SUV olarak sınıflandırılıyor.

 

Yeni model, yakın zamanda Hindistan ve Güney Amerika için küçük bir SUV olarak piyasaya sürülen ve 3.98 metre (156.7 inç) uzunluğundaki yeni Citroën C3'e doğrudan rakip gibi görünüyor. Farklı pazarlarda satılan diğer rakipler arasında Hyundai Venue, Kia Sonet, Nissan Magnite, Honda ZR-V, Toyota Raize ve Tata Nexon gibi modeller yer alacak.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo