Kia'dan Sedan, SUV, Hatchback ve Minibüsleri İçerecek 11 Üyeli Elektrikli Taşıt Serisi

Ototeknikveri     15 Kasım 2021 10:57

Güney Koreli otomobil üreticisi, “Kia Sürdürülebilirlik Hareketi” sunumu sırasında 2045 yılına kadar karbon nötr olma sözü verdi ve 2026 yılına kadar 11 model içerecek olan gelecekteki elektrikli taşıt serisi için daha fazla ipucu sundu.

Kia'dan Sedan, SUV, Hatchback ve Minibüsleri İçerecek 11 Üyeli Elektrikli Taşıt Serisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, 2035 yılına kadar Avrupa'da yalnızca elektrikli bir otomobil üreticisi olacak ve bunu 2040 yılına kadar diğer önemli küresel pazarlar takip edecek. Bu nedenle, otomobil üreticisinin şu anda EV6 ve 2022'de halefi olacak Niro EV'den oluşan elektrikli serisinin tüm segmentleri kapsamak için hızla büyümesi gerekiyor. 

Bu teaser Eylül 2020'de yayınlandı ve Kia'nın 2027 yılına kadar piyasaya çıkması beklenen özel elektrikli araçlarından yedisini gösterdi. Bugüne kadar sahip olduğumuz bilgileri kullanarak bu modellerin adlarını tahmin etmeye çalıştık.

Geçen yıl Kia, E-GMP mimarisinin 2027 yılına kadar yedi özel EV'yi destekleyeceğini ve yukarıda bahsedilen araçları gösteren bir teaser görüntüsü olduğunu doğruladı. Ardından, geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen "Yatırımcı Günü" sırasında Kia'nın CEO'su Ho Sung Song, 2021'de bir, 2022'de bir, 2023'te üç, 2024'te iki ve 2025-2026'da üç tane olmak üzere EV ürün planını açıkladı.

İlk özel elektrikli model, bu yılın başlarında hatchback gövde stili ve cömert bir ayak izi ile tanıtılan EV6 idi. İkinci modelin, serinin amiral gemisi olarak hizmet veren EV9 Concept büyük SUV'nin üretim versiyonu olacağını zaten biliyoruz. Geri kalanına gelince, muhtemelen EV7 ve EV8 SUV'lerin belirgin çamurluklar, karartılmış sütunlar ve panoramik sunroof dahil olmak üzere EV9 ile benzer tasarım özelliklerini miras aldığını tahmin edebiliriz.


Kia'nın yaklaşmakta olan bu dört kapılı sedanı, Tesla Model 3, BMW i4 ve yakında çıkacak olan Mercedes-Benz EQC'ye doğrudan rakip olabilir.

Daha aerodinamik silüetlere ve daha seksi tavan hatlarına sahip modellerin isimleri hala gizemini koruyor. Tesla Model 3 ve Model S'nin beğenisine rakip olabilecek birkaç dört kapılı sedan gibi görünüyorlar. İkisinden daha büyük olanı, aşamalı olarak kaldırılacak olan Stinger için dolaylı bir elektrikli alternatif olarak da çalışabilir.

Bir başka ilginç model ise aerodinamik alçak gövdeli ve yontulmuş kaputlu EV6'nın altında konumlanan sportif bir hatchback. Bu, VW ID.3'e rakip olarak çalışabilir ve sonunda C-Segmentinde Ceed / Forte / Cerato'nun elektrikli halefi olabilir.

EV6'ya kıyasla daha uzun bir gövdeye sahip bir başka SUV modeli.

Herhangi bir otomobil üreticisi için bariz bir seçim gibi görünen elektrikli sedanları, hatchback'leri ve SUV'ları bir kenara bırakan Kia, ayrıca bazı sıra dışı araçlardan da teaser yayınladı.

Bunların arasında tek kutu orantıları, geniş cam yüzeyleri ve örtülü tekerlekleri olan bir yolcu minibüsü, RV olabilecek otobüs benzeri bir araç ve oldukça uzun gövdeli kompakt bir şehir otomobili görebiliyoruz.

11 EV'den birinin, özel E-GMP mimarisini kullanmak yerine platformunu yanmalı motor ile çalışan kardeşiyle paylaşacak olan ticari aracın elektrikli bir versiyonu olacağını zaten biliyoruz. Yanmalı motorlu modelden türetilen platformlar, isimsiz bir binek otomobil, yeni nesil Kia Niro ve başka bir SUV tarafından da kullanılacak.


Bu fütüristik model, kapalı tekerlekleri ve tek kutu şeklinde otonom bir yolcu minibüsüne benziyor.

Son olarak, BEV'lerin yanı sıra Kia, askeri araçlarda test edildikten sonra 2028 yılına kadar pazara ulaşacak hidrojen yakıt hücresi teknolojisini geliştiriyor.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo