BMW, McLaren'ı Satın Alabileceği Haberini Reddetti

Ototeknikveri     15 Kasım 2021 11:05

BMW, McLaren Automotive'i satın almakla ilgilendiğine dair bir haberi yalanladı.

BMW, McLaren'ı Satın Alabileceği Haberini Reddetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autocar bugün erken saatlerde Audi'nin McLaren Group'u satın aldığını bildirmişti, İngiliz şirket bunu hemen yalanladı. Alman yayını Automobilwoche'nin hafta sonu yayınlanan bir haberi ise, BMW'nin McLaren'ın süper otomobil işiyle ilgilendiğini, Audi'nin de Formula 1 bölümünü satın almayı düşündüğünü ileri sürdü. Haberde kaynak belirtilmedi.

 

Auto News, haberle ilgili olarak BMW'ye ulaştı ve otomobil üreticisinden bir sözcü sadece Automobilwoche'nin iddiasının "yanlış" olduğunu iddia etti. Audi'den de haber hakkında yorum yapması istendi. Firma yetkilileri spesifik olarak McLaren hakkında yorum yapmasa da, "stratejik müzakerelerinin" bir parçası olarak "işbirliği için çeşitli fikirleri rutin olarak değerlendirdiğini" kabul etti.

 

Haberde, BMW'nin Aralık ayının başında McLaren'ı kontrol eden Bahreyn devlet fonu Mumtalakat ile görüşeceği öne sürüldü.

 

McLaren, koronavirüs pandemisi tarafından sert bir şekilde olumsuz etkilendiğinden beri yeni yatırım arıyor. Ağustos ayında şirket, uygulamalı teknoloji bölümünü özel bir yatırım firmasına sattığını açıkladı. Bu duyuru, McLaren'ın Woking'deki merkezini 237 milyon dolara satmasından sadece birkaç ay sonra geldi.

 

Temmuz ayında İngiliz otomobil üreticisi, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ve küresel yatırım şirketi Ares Management'tan 400 milyon sterlin (556 milyon dolar) fon dahil olmak üzere 550 milyon sterlin (765 milyon dolar) özsermaye artışı açıkladı. Şirket ayrıca yılın başlarında Formula 1 takımındaki azınlık hissesini 185 milyon £ (257 milyon $) karşılığında sattı.

 

Audi'nin görünüşe göre McLaren F1 takımıyla ilgilendiğine dair iddialar, VW Grubu'nun diğer markası Porsche'nin de gelecekte Formula 1 sistemine katılmakla ilgilenebileceğini kabul ettiği için özellikle ilginç.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo