Hindistan'a Özel Bütçe Dostu Sedan 2022 Skoda Slavia Çıktı

Ototeknikveri     19 Kasım 2021 01:55

Uzun bir tanıtım kampanyasının ardından Skoda, Kushaq ile başlayan atağı kapsamında, Hindistan pazarı için tasarlanan yeni bir B-Segmenti sedan olan Slavia'yı gün yüzüne çıkardı.

Hindistan'a Özel Bütçe Dostu Sedan 2022 Skoda Slavia Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tıpkı Kushaq gibi, Slavia da Çek otomobil üreticisi tarafından Hindistan için geliştirilen MQB-A0-IN platformuna dayanıyor. Model 4.541 mm (178 inç) uzunluğunda, 1.752 mm (68.9 inç) genişliğinde, 1.487 mm (58.5 inç) yüksekliğinde ve 2.651 mm (104.3 inç) aks mesafesine sahip, bu da onu ilk nesil Octavia'dan daha büyük yapıyor.



Skoda'nın en son tasarım dilini takip eden Slavia, coupe tarzı bir tavan çizgisine sahip üç kutulu bir sedan silueti benimsiyor. Daha büyük Octavia ve Superb'den ipuçları olsa da, kendi ölçüleriyle farklı bir noktada duruyor.



Önde, Fabia'dan ilham alan tam LED farlar, büyük bir altıgen ızgara ve tamponda karmaşık bir hava girişleri seti görüyoruz. Arka kısım, eğimli tavan çizgisi ve yükseğe monte edilmiş L şeklinde "kristal bölünmüş" LED stop lambaları ile karakterize ediliyor. Model, beş dış renk ve 16 inç çapa kadar jantlar ile üç donanım seviyesinde (Active, Ambition ve Style) mevcut.



İçeride, Slavia'nın gösterge paneli çoğunlukla, döşeme için daha az kaliteli malzemelerle Fabia süpermini'den türetilirken, diğer parçalar VW Polo/Virtus'tan geliyor. Kalite, teknoloji ve tasarım, segmentteki geçmiş ürünlere kıyasla büyük ölçüde iyileştirilirken, pratiklik hala ana odak noktası. Kabin, arka yolcular için bolca alan ve 521 lt (18,4 fit küp) kargo alanı ile oldukça geniş.



10 inçlik bilgi-eğlence dokunmatik ekranı, Skoda'nın imzası olan iki kollu direksiyon simidinin arkasında 8 inçlik bir dijital gösterge paneli ile birleştirildi. Ekipman, havalandırmalı ön koltuklar, anahtarsız giriş, isteğe bağlı açılır tavan ve kablosuz şarj pedi, arka yolcular için USB-C bağlantı noktaları, arka bardak tutucular, akıllı telefon cepleri, ceket kancaları, elastik bantlar ve çok sayıda saklama bölmesi gibi çeşitli Simply Clever özelliklerini içeriyor. Güvenlik açısından, Slavia altı hava yastığı ve çoklu çarpışma frenleme ve yokuşta tutuş kontrolü gibi temel ADAS sistemlerine sahip.



Kaputun altında, Hintli müşteriler 113 hp (85 kW / 115 PS) üreten 1.0 TSI üç silindirli veya 148 hp (110 kW / 150 PS) üreten daha güçlü 1.5 TSI dört silindirli arasında bir seçim yapabiliyor. Daha küçük motor, altı ileri manuel şanzıman veya otomatik 6 ileri tork konvertörü ile eşleştirilirken, amiral gemisi altı ileri manuel veya yedi ileri DSG ile sunuluyor. Tüm versiyonlar önden çekişli.



2022'nin ilk çeyreği için teslimatları planlanan Slavia, Hindistan'da şu anda sipariş edilebiliyor. Skoda'nın Kushaq ve Slavia'sının yanı sıra, VW Group'un stratejisi, Hindistan için Volkswagen logosuna sahip, birbiriyle yakından ilişkili iki model daha içeriyor.

Son Güncelleme : 19 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo