HYVIA, Renault Master'a Dayalı İki Hidrojenli Hafif Ticari Araç Daha Tanıttı

Ototeknikveri     19 Kasım 2021 03:01

HYVIA, Renault Master Van H2-TECH'i piyasaya sürmesinden bir ay sonra, Renault Group'un girişimi, Renault Master'ı temel alan iki hidrojenle çalışan hafif ticari araç daha sundu: City Bus H2-TECH ve Chassis Cab H2-TECH.

HYVIA, Renault Master'a Dayalı İki Hidrojenli Hafif Ticari Araç Daha Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tıpkı Van gibi, City Bus ve Chassis Cab de 30 kW'lık bir yakıt hücresi ve 33 kWh'lik bir pil ile donatılmış, ancak farklı kapasitelerde hidrojen depolarına sahip. HYVIA'nın altyapısını kullanarak, yakıt ikmali yaklaşık beş dakika sürüyor ve bu, yanmalı motor ile çalışan bir araca eşdeğer.

Renault Master City Bus H2-TECH, dokuz koltuklu ve altısı ayakta 15 yolcu taşıyacak şekilde tasarlanmış. Alçak zemin ve çift sürgülü kapıların altındaki açılır kapanır rampa sayesinde araç tekerlekli sandalye kullanıcıları için de erişilebilir.

Tank, 350 barda 4,5 kg'a kadar hidrojen depolayabiliyor ve bu, batarya ile birlikte 300 km (186 mil) menzile izin veriyor. Paris'teki Salon des Maires'te prömiyeri yapılan hidrojenle çalışan otobüs, insanları taşımak için çevre dostu bir seçeneğe ihtiyaç duyan işletmeler veya kamu hizmetleri için tasarlandı.

Chassis Cab H2-TECH

Sıradaki araç ise birçok farklı dönüştürme seçeneğiyle uyumlu Renault Master Chassis Cab H2-TECH. Model, Fransa'nın Eurexpo Lyon kentinde düzenlenen Solutrans'ta ortaya çıktı. Arkada şasinin üzerinde bulunan iki tank, 700 barda 3 kg'a kadar hidrojen tutabiliyor ve 250 km (155 mil) menzile izin veriyor. Mevcut dönüşümler arasında, 19 metreküp (671 fit küp) kargo alanına ve 1.000 kg yük taşıma kapasitesine sahip bir kasalı kamyonet de var.

HYVIA, Fransa'da yer alan araçlarının ve teknolojisinin yerli üretimine önem veriyor. Daha spesifik olarak, araçlar Batilly'de üretiliyor, e-motorlar Cleon'da üretiliyor, hidrojen tankları Fransız Faurecia şirketinden tedarik ediliyor, Flins'te yakıt hücresi montajı yapılıyor ve Gretz-Armainvilliers'da hidrojen entegrasyonu PVI tarafından gerçekleştiriliyor. HYVIA'nın satışa veya kiralamaya sunulan Hidrojen Dolum İstasyonları da Flins fabrikasında üretilecek.

Son Güncelleme : 19 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo