2022 Genesis Electrified GV70, 482 HP ve 800 Volt Şarj Teknolojisine Sahip

Ototeknikveri     21 Kasım 2021 04:25

Genesis, Çin'deki Guangzhou Otomobil Fuarı'nda 2022 Electrified GV70'in örtüsünü kaldırdı.

2022 Genesis Electrified GV70, 482 HP ve 800 Volt Şarj Teknolojisine Sahip
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

GV70 SUV'nin tamamen elektrikli versiyonu, bu yılın başlarında tanıtılan Electrified G80 sedanın ayak izlerini takip ediyor. Önümüzdeki yıldan itibaren belirli pazarlarda piyasaya sürülecek ve fiyatlandırma detayları henüz teyit edilmemiş olsa da, mevcut benzinli ve dizel modellere göre biraz daha yüksek bir fiyat etiketi taşıması bekleniyor.

 

Genesis Electrified GV70'de, Boost modunda 482 hp (360 kW) güç çıkışı ve 700 Nm tork sağlamak için bir araya gelen bir çift elektrik motoru bulunuyor. Bu da, SUV'yi etkileyici bir şekilde 4,5 saniyede 100 km/s hıza çıkarmak için yeterli.

 

Genesis, SUV'nin pil takımının kapasitesini açıklamadı, ancak daha küçük GV60 ve Hyundai Ioniq 5'teki gibi aynı 400V/800V çoklu hızlı şarj teknolojisini kullandığını onayladı. Pili şarj etmek için sadece 18 dakika gerekiyor (350 kW hızlı şarj cihazına takıldığında, yüzde 10'dan yüzde 80'e). Electrified GV70, Kore test döngüsüne göre şarj başına 400 km yol kat edebiliyor.

Diğer elektrikli Hyundai ve Genesis modelleri gibi, Electrified GV70 de 3,6 kW şarjı destekleyen ve araç sahiplerinin çeşitli elektrikli cihazları takmalarına olanak tanıyan bir "Vehicle to Load" özelliğine sahip.

 

Genesis, modeli ayrıca sürüş koşullarına bağlı olarak motoru ve tahrik milini otomatik olarak bağlayabilen veya ayırabilen bir Ayırıcı Aktüatör Sistemi (DAS) ile donattı. Aktif Gürültü Kontrolü (ANC-R sistemi) ve özel bir e-Terrain modu da geliştirilmiş.

Görsel açıdan, Electrified GV70'in standart bir modelden pek farkı yok. En önemli değişiklik, gizli bir EV şarj portunu barındıran revize edilmiş bir G-Matrix ızgarasının takılmış olması. Egzoz borularının olmaması da elektrikli SUV'nin arka tarafının daha temiz görünmesine yardımcı oluyor.

 

Rejeneratif frenlemeyi ayarlamak için çubuklu değiştiricilerin takılması, direksiyon simidinde bir Boost düğmesi, daha küçük bir merkezi tünel ve daha çevre dostu malzemelerin kullanımı dahil olmak üzere içeride de bazı küçük değişiklikler yapılmış.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo