Yeni Audi Q5 e-tron, Çin'de Q4 e-tron'un Ağabeyi Olarak Tanıtıldı

Ototeknikveri     23 Kasım 2021 02:54

Yeni Q5 e-tron, Audi'nin yalnızca Çin pazarını hedefleyen ve 2021 Guangzhou Otomobil Fuarı'nda tanıtılan tamamen elektrikli SUV serisinin en son üyesi. En yeni MEB tabanlı model, MQB tabanlı Q5 veya hem Avrupa hem de ABD pazarlarında satışa sunulması beklenen yakında çıkacak PPE tabanlı Q6 e-tron ile karıştırılmamalı.

Yeni Audi Q5 e-tron, Çin'de Q4 e-tron'un Ağabeyi Olarak Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Q5 e-tron, geçtiğimiz Ağustos ayında Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı aracılığıyla sızdırılan üretim modelinin fotoğrafları ile geçmişte birkaç kez test edilirken görüntülendi. Bu nedenle, Audi'nin tüm karakteristik özelliklerini doğal olarak benimseyen SUV'nin tasarımına zaten aşinaydık.
 

Daha önce de belirttiğimiz gibi elektrikli SUV, tıpkı Q4 e-tron ve Q4 e-tron Sportback gibi VW Group'un MEB platformunu temel alıyor. Bununla birlikte, adından da anlaşılacağı gibi, Q4'ün 4.588 mm (180 inç) uzunluğu ve 2.764 mm (108.8 inç) aks mesafesinin aksine, model 4.876 mm (192 inç) uzunluğunda ve 2.965 mm (166.7 inç) aks mesafesiyle daha büyük. Her iki model de tasarım ve donanım açısından daha üstün bir yaklaşımla sırasıyla VW ID.4 / I.D5 ve yalnızca Çin'de bulunan VW ID.6 ile kardeş. Özünde, Q5 e-tron, ID.6'nın premium versiyonu.
 

Bununla birlikte, genel olarak, Q5 e-tron, Q4 e-tron'un daha aile odaklı bir çeşidi gibi görünüyor. Ön uç, benzer şekilde kaplanmış tek çerçeveli bir ızgaraya, ancak daha büyük çift farlara ve farklı tampon girişlerine sahip. Profil, çatı için isteğe bağlı çift renkli boya ile benzer dinamik çizgilere sahip. Daha ince, tam genişlikte LED arka lambalar ve Q7'den ilham alan bir tampon ile arka çıkıntı daha uzun.
 

İçeride, gösterge paneli Q4 e-tron'dan türetilmiş, 10.25 inç dijital gösterge paneli ve 11,6 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı bulunuyor. Bununla birlikte, cömert ayak izi sayesinde kabin daha geniş ve üç sıra koltukta yedi yolcuya kadar alan sunuyor. Ayrıca, model ikinci sırada iki ayrı koltuğa sahip altı koltuklu bir iç düzen ile satışa sunulacak.
 

Audi ayrıntılar konusunda çekingen davrandı ancak SUV'nin en az üç farklı güç aktarma organı biçiminde sunulacağını zaten biliyoruz. Resmi görsellerde, 201 hp (150 kW / 204 PS) motor ve arkadan çekiş ile donatılmış Q5 40 e-tron'u ve 301 hp (225 kW/ 302 PS) ve dört tekerlekten çekiş ile çift motor kurulumuna sahip amiral gemisi Q5 50 e-tron'u görebiliyoruz. Bu ikisinin, henüz açıklanmayan bir menzil sunan 83.4 kWh pil paketi aldıkları bildiriliyor – garip bir şekilde VW ID.6, 58 kW veya 77 kWh pil ile geliyor. Önceki sızıntıdan, tek bir 177 hp (132 kW / 180 PS) elektrik motoru ve muhtemelen daha küçük bir pil takımı ile donatılacak temel Q5 35 e-tron versiyonunu da gördük.
 

Audi Q5 e-tron, yakından ilişkili VW ID6 X ile birlikte VW-SAIC ortak girişiminden Çin'de üretilecek.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo